primăria sibiu despre lipsa festivităților la bustul lui mihai eminescu - ”e pandemie”

Bustul lui Mihai Eminescu din Parcul Sub Arini nu a fost anul acesta un loc de ”adunare” a autorităților pentru a-i aduce un omagiu poetului de ziua sa de naștere. Răspunsul Primăriei Sibiu pentru lipsa manifestărilor și a unei coroane sau buchet de flori măcar, este că ne aflăm în pandemie, iar evenimente au organizat alte instituții sibiene.

La statuia lui Mihai Eminescu din Sub Arini, de ziua sa de naștere din 15 ianuarie, au fost depuse trei coroane, dar din partea unor sibieni, unei organizații și unui liceu. În rest, nimeni nu s-a gândit să-l omagieze în acest fel.

VEZI AICI CINE A DEPUS COROANELE DE FLORI

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că este al doilea an în care, din cauza pandemiei, nu s-au organizat manifestări de ziua lui Mihai Eminescu.

”Manifestările organizate pentru marcarea datei de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și aniversarea nașterii poetului Mihai Eminescu – au fost organizate în fiecare an de Garnizoana Sibiu, în parteneriat cu autoritățile locale. Anul acesta, în contextul creșterii accelerate a ratei de incidență în municipiul Sibiu din ultimele săptămâni, s-a decis anularea evenimentului. De altfel, nici anul trecut nu a fost organizată o astfel de manifestare, din aceleași motive. Ziua Culturii Naționale și aniversarea nașterii poetului Mihai Eminescu a fost marcată însă printr-un mesaj public și o serie de evenimente online de către Teatrul Național Radu Stanca, instituție a administrației locale, precum și de alte instituții culturale locale (Biblioteca Județeană Astra, Filarmonica de Stat Sibiu, etc)”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu