prețuri mai mari pentru închirierea tarabelor din piețele sibiului - motivul: s-au scumpit utilitățile

Tarabele din piețele Sibiului se vor închiria anul acesta la un preț mai mare. Administratorii spun că unul din motive este scumpirea utilităților, dar nu este singurul. Comercianții vor fi nevoiți să dea mai mulți bani pentru a vinde în piață, așa că cel mai probabil, ne putem aștepta și la scumpirea produselor.

”În contextul economic actual, majorarea tarifelor la energia electrică şi gaze naturale, precum şi majorarea salariului minim brut în plată şi majorarea taxei de salubritate, precum şi introducerea unui nou tarif de salubritate pentru sectorul obiecte de ocazie din piaţa Obor, justifică creşterea tarifelor practicate de SC Pieţe Sibiu SA pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru desfăşurarea activităţii societății”, se arată în proiectul de hotărâre pe care consilierii locali îl vor vota în ședința acestei luni.

Scumpirea utilităților nu este singurul motiv pentru care vor crește tarifele în piețe. Obligativitatea administratorilor pieţelor de a pune la dispoziţia producătorilor agricoli etichete de produs tipizate, în urma modificări i Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol este o altă motivație pentru tarife mai mari.

Piața Cibin rămâne cea mai scumpă, în continuare. O tarabă de beton se va închiria aici cu 20 de lei, la fel ca în Piața Rahovei. Un stand în Piața Vasile Aron va costa 18 lei pe zi, iar o masă 10 lei pe zi. Stand-ul de flori din Cibin va costa 36 de lei pe zi, în Rahovei 32 de lei pe zi, iar în Vasile Aron această taxă va fi eliminată.

Închirierea boxelor pentru lactate se va face cu 84 de lei pe zi în Cibin, 76 în Rahovei și 50 de lei pe zi în Vasile Aron. Boxele unde se vinde carne sunt ceva mai scumpe, dar cu același preț de 89 de lei pe zi în toate cele trei piețe.

Ultima majorare a tarifelor de închiriere a fost făcută în anul 2017.

Ultima oră

Comentariul meu