VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea

Sibienii vor avea posibilitatea, începând din această primăvară, să închirieze biciclete din flota primăriei. Aceștia se vor putea deplasa cu mijloacele de transport puse la dispoziție de municipalitate o dată cu lansarea proiectului Sibiu Bike City. Pe lângă cele peste 40 de centre de închiriere care vor împânzi orașul, vor fi amplasate și zece stații pentru repararea bicicletelor. Câteva dintre ele au fost deja montate în mai multe zone din urbea de pe Cibin și pot fi folosite de toată lumea, indiferent dacă bicicleta este închiriată sau este proprie.

[fvplayer id=”608″]Primăria Sibiu începe implementarea proiectului Sibiu Bike City, constând în crearea a 44 de centre de închiriere de biciclete distribuite în zona centrală și în cartierele sibiene. Din această primăvară proiectul Sibiu Bike City ia ființă, iar în cadrul acestuia, se vor monta mai multe stații „service” pentru biciclete. Unele au apărut deja pe raza orașului și au stârnit curiozitatea sibienilor.

VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea

„Deschiderea centrelor este planificată pentru această primăvară, în perioada următoare începând instalarea stațiilor de reparații a bicicletelor și ulterior a stațiilor de închiriere, pentru a fi pregătite la venirea sezonului cald. Parte din acest proiect este amplasarea a 10 stații de reparații curente a bicicletelor. Până în prezent au fost instalate 4 astfel de unități”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea

DETALII DESPRE PROIECTUL SIBIU BIKE CITY, AICI

Stațiile de reparare conțin diverse chei, șurubelnițe, dar și o pompă pentru umflarea roților. Acestea vor putea fi utilizate de toți cicliștii, nu doar de cei care închiriază din centrele Sibiu Bike City, fiind compatibile cu toate tipurile de biciclete.

[fvplayer id=”611″]Sibiul este primul oraș din România care implementează sistemul PBSC Urban Solutions, unul dintre liderii globali în soluții de bike sharing și micromobilitate urbană. Este același sistem ca în Barcelona, Londra, Monaco sau Abu Dhabi, doar că la noi se va numi Sibiu Bike City și va fi reprezentat vizual prin
culoarea verde.
De curând, reprezentanții primăriei au anunțat că Sibiul va avea încă 3,6 km de piste pentru biciclete. Este vorba despre un segment esențial pentru conexiunile de mobilitate alternativă deja existente. VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea VIDEO FOTO: Stații pentru repararea bicicletelor, montate în Sibiu - Pot fi utilizate de toată lumea
Culoarul va traversa orașul din cartierul Ștrand până în Gușterița și se va lega de pistele amenajate între cartierul Ștrand și Sub Arini, precum și de cele care vor fi create în zona podului peste Cibin, de pe șoseaua Alba Iulia. Proiectul este conceput astfel încât să pună în valoare malurile Cibinului, protejând zona verde și oferind o experiență a pedalării într-un mediu natural. Contractul în valoare de 34,73 de milioane lei a fost semnat de primarul Sibiului cu compania CON-A, termenul de finalizare fiind de 11 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Ultima oră

Comentariul meu