consilier local din gura râului, arestat - e suspectat de mai multe infracțiuni silvice
foto: arhivă

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alte cinci au fost plasate în arest la domiciliu în dosarul infracțiunilor silvice din județul Sibiu. Printre persoanele trimise după gratii pentru instigare la tăiere ilegală de arbori, instigare la delapidare și constituire de grup infracțional organizat se numără și un om politic. Mai exact, este vorba despre un brigadier silvic care este consilier local la primăria din Gura Râului.

Sasu Costel este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la tăiere ilegală de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat în mod ilegal și instigare la delapidare.

Potrivit declarației sale de avere publicată pe site-ului Primăriei Gura Râului, acesta este consilier local și brigadier silvic la Ocolul Silvic Cindrel. Acesta deține, împreună cu familia lui, patru terenuri, dintre care unul în Poiana Sibiului, dobândit în urma unei moșteniri. El are o casă în Gura Râului, dar și o hală construită în 2005. Bărbatul deține și trei autovehicule, dintre care un tractor și două mașini: o Dacia Sandero din 2019 și un Volkswagen din 1999. În anul 2020, Sasu Costel a încasat un venit de 39.670 de la Ocolul Silvic Cindrel, dar și suma de 2.600 lei de la primăria Gura Râului, unde este consilier local din 2020.

VEZI AICI CINE SUNT INCULPAȚII CERCETAȚI ÎN DOSARUL SILVIC 

Vă reamintim că, la sfârșitul anului 2020 mai multe persoane, angajați ai unui ocol silvic și administratori ai unor societăţi comerciale ce desfăşoară activitate de exploatare a materialului lemnos, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea de infracţiuni la regimul silvic. Astfel, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021 aceştia au tăiat în mod ilegal şi sustras din fondul forestier un număr de 125 de arbori de specii diferite, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei fără TVA.

Totodată în cursul anului 2021 mai multe persoane, unele fiind administratori ai unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul silvic sau având legături cu astfel de societăţi, beneficiind de complicitatea unor membri ai personalului silvic, au tăiat fără drept şi sustras material lemnos de pe raza localităţilor Gura Râului, Păltiniş şi Cristian.

Procurorii au descins miercuri la locuințele tuturor acestor persoane și le-au adus la audieri. Inculpații sunt bărbați cu vârsta cuprinsă între 33 și 56 de ani, domiciliați în Cristian, Orlat și Gura Râului.

Ultima oră

Comentariul meu