Aeroportul Sibiu este condus de șefi cu mandate interimare după ce vechile împuterniciri au expirat la finalul anului trecut. În decurs de patru luni, adică până la finalul lunii aprilie, trebuie finalizată procedura de selecție a noilor șefi ai Aeroportului Sibiu.
Chiar dacă au mandate provizorii, trei șefi ai Aeroportului sunt și cei care au avut mandate pline până anul trecut. Unul dintre ei, Iulia Ivancea, a ”dispărut” din schemă, pentru că a ales mediul privat.
”Până la data de 31 decembrie 2021, conducerea executivă a Aeroportului Internațional Sibiu a fost compusă din: director general – Marius Ioan Gîrdea, director operațional – Ovidiu Nicolae Pleșa, director comercial – Iulia Cristina Ivancea și director investiții și dezvoltare și director economic interimar – Luminița Gherendi.
Începând cu data de 1 ianuarie 2022, conducerea executivă provizorie a Aeroportului Internațional Sibiu este compusă din: director general – Marius Ioan Gîrdea, director economic – Iohana Valentina Custrin, director operațional – Ovidiu Nicolae Pleșa, director comercial – Alexandra Maria Gyenge-Păcurar și director investiții și dezvoltare – Luminița Gherendi”, transmit reprezentanții Aeroportului Sibiu.
Directorul economic a plecat la privat, a venit purtătorul de cuvânt
Consiliul de Administrație al Aeroportului a prelungit mandatele a trei dintre cei care au condus și până acum: directorul general Marius Gîrdea, director operațional – Ovidiu Nicolae Pleșa și directorul economic Luminița Gherendi. Pe postul de director comercial a venit, provizoriu, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Alexandra Păcurar, în locul Iuliei Ivancea, care după 9 ani a plecat din sistem.
”Având în vedere expirarea la data de 31 decembrie 2021 a contractelor de mandat ale conducerii executive anterioare, precum și faptul că la momentul expirării contractelor de mandat ale conducerii executive procedura de selecție a administratorilor aeroportului sibian era în derulare, Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu a decis desemnarea unei conduceri executive provizorii începând cu data de 1 ianuarie 2022, în conformitate cu respectarea prevederilor Ordonanței de urgență nr. 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.
Decizia de desemnare a conducerii executive provizorii a fost adoptată la nivelul Consiliului de Administrație (C.A.), prin hotărârile C.A. nr. 24 din 21.12.2021 și nr. 26 din 30.12.2021 de desemnare a Directorilor provizorii, în conformitate cu dispozițiile O.U.G. nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare. Consiliul de Administrație a desemnat un alt director comercial provizoriu ca urmare a deciziei doamnei Iulia-Cristina Ivancea de a nu accepta desemnarea pe funcția de director provizoriu în cadrul Direcției Comerciale și de a da curs unei noi provocări profesionale în mediul privat. Consiliul de Administrație a desemnat un alt director economic provizoriu, ca urmare funcției rămase vacante.”, spun reprezentanții Aeroportului.
Mandate provizorii de 4 luni
”Considerentele care au stat la baza desemnării persoanelor mandatate să asigure conducerea executivă provizorie au fost studiile, calificarea profesională și experiența profesională dobândită în cadrul proceselor derulate, asigurându-se altfel, în aceste condiții, continuitate. Durata mandatelor conducerii executive provizorii este 4 luni, dar nu mai mult de momentul finalizării procedurii de selecție a conducerii executive a Aeroportului Internațional Sibiu R.A. pentru mandatul 2022 – 2025, conform Ordonanței de urgență nr. 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare”, explică alegerea celor împuterniciți provizoriu.
”Decizia privind demararea procedurii de selecție pentru funcțiile de director în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu R.A., respectiv calendarul procedurii de selecție va fi adoptată la nivelul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu cu respectarea prevederilor Ordonanței de urgență nr. 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare și Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice aprobate prin Hotărârea nr. 722 din 28 septembrie 2016”