aveți nevoie de un contabil pentru întocmirea bugetului familiei?

Adulții din țara noastră nu au avut niciodată o pregătire specială în ceea ce privește bugetul familiei. Este bine dacă o persoană este matematician sau contabil de profesie, atunci este ușor să țină evidența financiară a familiei. Dar cum rămâne cu cei care nu se pricep la numere și nu au avut de-a face cu tabele și diagrame în viața lor?

De ce se ține evidența financiară

Contabilitatea financiară este necesară pentru a compara veniturile cu cheltuielile și pentru a obține informații despre opțiunile proprii. De exemplu, dacă venitul lunar combinat al unei familii este de 1.500 de lei, iar plățile obligatorii sunt de 1.000 de lei pe lună, atunci vacanțele, distracțiile sau cumpărăturile pot fi planificate doar în limita a 500 de lei pe lună.

Acest lucru înseamnă că o familie își poate permite să cheltuiască cel mult această sumă pe lună, ceea ce înseamnă că, în cazul unei achiziții mari, familia trebuie fie să economisească timp de mai multe luni, fie să renunțe la distracție pentru o lună întreagă.

Există o altă modalitate de a face o achiziție majoră în afara bugetului. De exemplu, puteți utiliza serviciile companiilor financiare online. De obicei, este vorba de sume mici, cu dobânzi mici, mult mai avantajoase decât condițiile unui împrumut de la o bancă. De asemenea, o caracteristică specială a acestor împrumuturi este că puteți obține un imprumut online rapid, de la ziua de salariu la card în 15 minute, fără a fi nevoie de o grămadă de acte.

Puteți găsi o astfel de companie și puteți alege condiții de credit favorabile cu ajutorul serviciului MyCredy. Înainte de a depune cererea, este important să calculați suma lunară de rambursare pe care o va presupune împrumutul.

Cum se ține evidența financiară

Există multe aplicații mobile disponibile în prezent. Puteți pune mai multe și să o alegeți pe cea care vă place și pe care o înțelegeți cel mai bine.

De asemenea, cele mai multe bănci din prezent au propriile aplicații mobile care înregistrează activitatea contului. O aplicație bancară nu vă va ajuta la întocmirea bugetului, dar este bună pentru a ține evidența cheltuielilor și a veniturilor.

Dacă vă este dificil să faceți un buget pentru o lună, puteți începe prin a ține evidența fondurilor. Înregistrarea veniturilor și cheltuielilor pe parcursul lunii vă va oferi informații valoroase:

  • cât de mult câștigați;
  • cât de mult cheltuiți;
  • pe ce categorii de bunuri vă cheltuiți un procent din buget;
  • ce plăți sunt obligatorii;
  • ce puteți economisi pentru luna viitoare.

Ultima oră

Comentariul meu