sibiul, orașul mașinilor de lux - patru ferrari, două lamborghini, două rolls royce și zece bentley, achiziționate de sibieni - sunt și peste o sută de porsche

Pentru mulți proprietari de mașini, autoturismul reprezintă nimic altceva decât un mijloc de transport cu care să-ți faci treaba, care să te ducă și să te aducă, căci pentru asta a fost creat. Dar, în ultimii ani, au câștigat teren și bolizii de lux. Sibienii au investit sute de mii de euro în ceea ce poate deveni un etalon al puterii financiare care automat îi propulsează în prima linie socială. Asta face că, pe străzile urbei de pe Cibin, sunt conduse zilnic modele scumpe de mașini precum Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce sau Bentley. Printre cele mai apreciate mărci de lux din Sibiu rămâne Porsche, cumpărat de sute de sibieni. 

[fvplayer id=”595″]

Sibiul nu este cel mai mare oraș din România, nu are nici cea mai de lăudat infrastructură rutieră, însă, pe plan economic, s-a aflat mereu în topul orașelor cu cele mai mari salarii. Mulți dintre oamenii care locuiesc aici au venituri mari, iar asta se reflectă și în bunurile pe care le posedă și, mai cu seamă, cu care etalează. Pe străzile orașului putem observa, zilnic, bolizi de lux, care îți fură privirea. 

Potrivit evidențelor Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Sibiu, în municipiul nostru sunt înregistrate, în prezent, 41 de autoturisme cu capacitatea cilindrică egală sau mai mare de 5.000 mc. 

Printre mașinile considerate de lux se numără Porsche, iar simpatia sibienilor față de această marcă este mai mult decât evidentă, dat fiind faptul că sunt înregistrate 118 de bucăți. 

Doisprezece sibieni conduc Maserati, iar alți zece și-au achiziționat Bentley. Pe străzile orașului pot fi văzute și patru mașini Ferrari, dar și trei bolizi Cadillac. De asemenea, doi sibieni și-au cumpărat Lamborghini, iar alți doi conduc mașini Rolls-Royce. 

Anul trecut, la nivel național, sectorul de lux a înregistrat mari creșteri, dată fiind cererea mare în rândul cumpărătorilor de mașini scumpe. Potrivit zf.ro, cele cinci mărci de lux prezente pe piața locală, Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini și Rolls-Royce au înregistrat, per total, o creștere a numărului de mașini noi înmatriculate de 34%, la 123 de unități. 

Cei mai mulți sibieni însă se îndreaptă către mărci din clasa de mijloc din punct de vedere al accesibilității. Și, la fel de mulți se orientează către mașini full electric sau hibrid.

Ultima oră

Comentariul meu