lucrările la stadionul “municipal”, gata la finalul lui august - fodor: “primul meci va fi un amical. așteptăm naționala româniei la sibiu”

Toamna acestui an ar putea începe la Sibiu cu inaugurarea stadionului Municipal, proaspăt modernizat. Încheierea lucrărilor este preconizată pentru finalul lunii august, după care se deschide sezonul meciurilor oficiale. La inaugurare vor veni nume importante din fotbalul românesc, pentru că Naționala va evolua la Sibiu, cel mai probabil în noiembrie.

[fvplayer id=”593″]

Noua arenă de cinci stele a Sibiului va fi gata cel târziu în vara acestui an, în ciuda prelungirii lucrărilor după descoperirea problemelor la tribuna 1 (DETALII AICI). Primul meci oficial care se va disputa pe ”Municipal” va fi cel mai probabil în noiembrie, iar la Sibiu va evolua Naționala României.

După finalizarea lucrărilor va urma recepția finală și apoi timp de trei luni procedura de omologare a stadionului de către reprezentanții UEFA.

”Doar după finalizarea tuturor procedurilor de omologare vom aștepta echipa națională la Sibiu. În acest sens, în toamna anului 2021, am început discuțiile cu președintele Federației Române de Fotbal, dl Răzvan Burleanu și cu secretarul general adjunct al acesteia, dl Gabriel Bodescu. Primul meci va fi unul amical, pentru că am înțeles că așa se practică, ca test al terenului, după care, cu siguranță, cu sprijinul FRF și în funcție de calendarul UEFA, vom găzdui și meciuri oficiale”, a declarat pentru Ora de Sibiu, primarul Astrid Fodor.

lucrările la stadionul “municipal”, gata la finalul lui august - fodor: “primul meci va fi un amical. așteptăm naționala româniei la sibiu”

Președintele FRF, vine la Sibiu

Pentru a fi siguri că parcurg cum trebuie etapele de omologare a arenei, cei de la Primăria Sibiu, au apelat la Federația Română de Fotbal, pentru consiliere. Președintele FRF, Răzvan Burleanu va veni în oraș, alături de viitorul selecționer al României. ”În următoarea perioadă conducerea FRF va veni la Sibiu pentru a stabili împreună pașii care vor trebui făcuți în această direcție. La recepția Stadionului va fi invitat și președintele FRF, antrenorul echipei naționale și conducerea tehnică a acesteia”, a mai declarat pentru Ora de Sibiu Astrid Fodor, primarul Sibiului.

CITIȚI ȘI: Stadionul ”Municipal” inaugurat cu meci de top – Naționala României vine la Sibiu

Arenă de 173 de milioane lei
Stadionul Sibiului va avea o capacitate de 12.400 de locuri, iar costurile de modernizare ale ”Municipalului” au fost estimate inițial la aproximativ 130 milioane lei. lucrările la stadionul “municipal”, gata la finalul lui august - fodor: “primul meci va fi un amical. așteptăm naționala româniei la sibiu”Acum, după mai multe modificări, costurile au crescut până la aproape 174 milioane lei, adică mai mult cu aproape 9 milioane de euro. Mai multe detalii, AICI!

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Doamna Primar nu stiu cine va da aceste sfaturi total gresite.Pe un stadion nou sau modernizat primul meci trebuie sa il joace echipa locala cu o echipa din strainatate sau daca nu se poate cu o echipa de traditie.Din cate stiu stadionul sa modernizat cu banii sibienilor iar dupa meciul de inaugurare poate fi invitata si echipa nationala.

  2. Propun un meci al reprezentantilor platitorilor de impozit din Sibiu vs echipa “inteligentilor” lui fodor. Cine pierde, dispare din Sibiu!

    1. Daca acest stadion o sa fie gata doar la final de august, inseamna ca este groasa rau de tot. Atat liga 1 cat si liga a 2 a incep inainte de aceasta data. Inseamna ca si intr-o situatie si in alta FCH va juca tot in deplasare. Daca nu se va desfiinta pana atunci.