Intervenție specială la Sibiu - O mămică a născut acasă, asistată de echipajul SMURD - ”Este o senzație extraordinară”

Trei paramedici de la SMURD Sibiu nu vor uita niciodată intervenția de la mijlocul lunii ianuarie 2022. A fost probabil una dintre cele mai speciale și mai încărcate de emoție. De data aceasta nu au salvat o viață, ci au ajutat ca una să vină pe lume, pentru că au asistat la nașterea unei fetițe, chiar în casa în care trăiește mama sa.

Cei trei paramedici au plecat în misiune știind că vor ajunge la o sibiancă însărcinată care acuză mici dureri. Dar, când au ajuns la ea mare le-a fost mirare să constate că aceasta intrase în travaliu și nu mai este timp să o ducă la spital. Așa că s-au mobilizat, iar tânăra a născut acasă, ajutată de paramedicii care au avut o  astfel de misiune pentru prima dată. Și s-au descurcat cu succes.

”Alarma a sunat pentru un echipaj de prim-ajutor din Sibiu. O femeie însărcinată acuza mici dureri, specifice sarcinii.
În tura de serviciu erau Bogdan, Radu și Dan, “frați de armă”, paramedici SMURD, dar și prieteni în timpul liber. S-au echipat urgent, au bătut palma și au plecat de urgență spre caz. “Hai, Doamne ajută să fie bine”.
Ajunși la casa femeii, definiția unei misiuni obișnuite s-a schimbat.
În loc să ducă la spital o gravidă, au asistat o tânără mămică la naștere. Travaliul începuse.
Cu un echilibru de fier, cei trei paramedici au analizat rapid situația și au pus în aplicare toate cunoștințele…doar teoretice, până la acel moment. Fiecare a intrat, însă în rol, cu mult curaj.
„Cât timp Radu i-a măsurat valorile mamei și ale copilului, Dan ne-a pregătit ce am avut nevoie și a vorbit în permanență cu mama, iar eu… am fost cel norocos! Am ținut primul copilul în brațe! Este o senzație extraordinară. Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta!”
Bucuria lor a fost că mama și Andreea-Ioana (așa o cheamă pe cea mică) sunt bine.”, este povestea spusă pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică