csu sibiu, victorie la ”mustață” - a bătut la două puncte la constanța

CSU Sibiu a câștigat la ”mustață” partida de la Constanța, la o diferență de două puncte, într-un meci disputat pentru etapa cu numărul 15 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 77 – 75.

Formațiile de start ale celor două echipe au fost:

BC Athletic Constanța: Ștefan Mâinea, Andrei Oprean, Zan Kosic, Vlad Corpodean, Jakob Lowrance

BC CSU Sibiu: Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Tanner McGrew, James Padgett.

În urma acestui rezultat, sibienii au șapte vicotrii și nouă înfrângeri. Etapa viitoare, BC CSU Sibiu primește vizita lui Steaua București, în Sala Transilvania.

Prima parte a actului inaugural a consemnat foarte puține puncte marcate, cele două tabere întrecându-se în ratări. În această perioadă s-au acordat și un antisportiv și o greșeală tehnică, în urma protestelor venite din partea oaspeților. Corpodean a reușit 11 puncte în prima secvență, iar gazdele au avut momente în care au condus la șase puncte (11-5). După un four-point-play reușit de Pratt, sibienii au egalat, iar, la finalul sfertului întâi, scorul era 20-19, relatează baschet.ro

Constănțenii au controlat și actul secund, conducând în cea mai mare parte a timpului. Rareș Uță a dus scorul la 27-25, însă, după un time-out solicitat de Alexandru Olteanu, Oprean a refăcut diferența de două posesii. A urmat o perioadă de secetă, cu multe ratări de partea ambelor echipe dar, în cele din urmă, finalul le-a aparținut „marinarilor”. În ultimele 13 secunde din prima repriză, Lowrance și Tyler Gaskins au înscris patru puncte și au dublat avantajul lui Athletic: 39-31.

După revenirea de la vestiare, Corpo a continuat să joace excelent și a marcat încă un coș de trei puncte. A urmat, însă, un parțial al galben-albaștrilor care, după reușitele lui Uță, Tamulis și Blake, s-au apropiat la patru puncte: 44-40. După încă un timp de odihnă cerut de Olteanu, elevii săi au reacționat foarte bine și au dus-o pe Athletic la nouă puncte: 49-40. Sibienii au revenit din nou, prin Pratt, Tamulis și Uță, iar înaintea actului decisiv, scorul era 51 la 51.

Sfertul patru a început foarte echilibrat, cu doar patru puncte în două minute, dar, treptat, jucătorii lui Miguel Angel Hoyo au preluat controlul. Cu puțin sub șase minute rămase, scorul a devenit 63 la 57 pentru oaspeți, iar gazdele au solicitat întreruperea jocului. Oaspeții s-au distanțat la zece puncte, însă Gaskins, Corpodean și Lowrance au reaprins speranțele fanilor constănțeni, ducând scorul la 66-70. A fost rândul tehnicianului spaniol să ceară time-out. Cu mai puțin de 70 de secunde rămase, atât Uță, cât și Lowrance au înscris doar una din cele două libere primite, astfel că diferența de două puncte a sibienilor s-a menținut. La următorul atac, Tamulis a reușit o aruncare extrem de importantă de la distanță, însă Lowrance a răspuns prin același procedeu. După un timp de odihnă solicitat de Hoyo, McGrew a fost faultat, dar a transformat o singură liberă. De partea cealaltă, Gaskins a marcat ambele aruncări de un punct și a dus scorul la 74-75. În cele din urmă, BC CSU Sibiu și-a adjudecat victoria cu scorul de 77 la 75.

Ultima oră

Comentariul meu