poliția locală despre culoarele de la școlile din sibiu. s-au dat amenzi, dar nu se știe câte - „sunt în grija altor instituții”

Primăria Sibiu a înființat, la propunerea polițiștilor de la Rutieră, încă din toamna anului trecut, culoare speciale pentru îmbarcarea și debarcarea elevilor în zona a trei școli din municipiu. Acestea sunt marcate cu vopsea roșie tocmai pentru a evidenția că nu au fost concepute pentru a deveni locuri de parcare. Chiar și așa, în ciuda indicatorului care arată că oprirea este interzisă, șoferii sibieni își lasă aici mașinile. S-a întâmplat, deseori, ca agenții Poliției Locale să fie de față, însă asta nu i-a oprit pe părinții care își aduceau copiii la școală să nu mai parcheze pe interzis. În ceea ce privește sancțiunile aplicate, nu se cunoaște numărul lor, întrucât statisticile sunt realizate în funcție de zone sau străzi.

poliția locală despre culoarele de la școlile din sibiu. s-au dat amenzi, dar nu se știe câte - „sunt în grija altor instituții”

În cele patru luni de când culoarele pentru îmbarcarea și debarcarea elevilor din zona a trei școli din municipiu au fost înființate, puține au fost dățile când au fost folosite așa cum trebuie. Șoferii sibieni care își aduc copiii la școală sau îi așteaptă să iasă de la cursuri nu prea înțeleg ce e cu ele și parchează cu nonșalanță chiar dacă oprirea este interzisă.

CITEȘTE ȘI: Părinții parchează mașinile pe culoarele de la școli de față cu Poliția Localăpoliția locală despre culoarele de la școlile din sibiu. s-au dat amenzi, dar nu se știe câte - „sunt în grija altor instituții”

Agenții Poliției Locale sunt prezenți mai mereu în zona școlilor, însă nu există statistici referitoare la amenzile aplicate șoferilor care au oprit pe culoarele respective. Unele dintre atribuții sunt „în grija altor instituții care asigură liniștea și ordinea publică”.poliția locală despre culoarele de la școlile din sibiu. s-au dat amenzi, dar nu se știe câte - „sunt în grija altor instituții”

„Statisticile referitoare la amenzi sunt alcătuite de Poliția Locală în funcție de strada/zona în care au fost aplicate. În aceste statistici nu s-au particularizat amenzile aplicate celor care au staționat pe culoarele de îmbarcare / debarcare din fața școlilor. Referitor la acest subiect, trebuie precizat că Poliția Locală Sibiu a fost prezentă din 13 septembrie 2021 și până în prezent în zona unităților de învățământ care i-au fost încredințate în sarcină, restul fiind în grija altor instituții care asigură liniștea și ordinea publică. La începutul anului școlar agenții au informat părinții cu privire la utilizarea corectă a acestor culoare, iar ulterior au trecut și la sancționarea celor care nu au respectat regulile. Reamintim că pe aceste culoare este interzisă oprirea, dar este permisă staționarea timp de câteva minute pentru a putea debarca/îmbarca elevul”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu