apartamente cumpărate cu criptomonede, în curând la sibiu - agent imobiliar: ”interesul este din ce în ce mai mare”

Criptomonedele câștigă tot mai mult teren. Dintr-o investiție care s-a dovedit a fi mai mult decât inspirată, începe să devină o monedă de plată tot mai utilizată. Agenții imobiliari din Sibiu spun că întrebarea ”Pot să plătesc cu crypto?” este adresată tot mai des de clienții care doresc să cumpere un apartament sau o casă.

În curând, în Sibiu, tranzacțiile imobiliare se vor putea desfășura în criptomonede, pentru că spre asta se îndreaptă cererea venită din partea cumpărătorilor. Pentru că este moneda viitorului și mulți dintre cei care au astfel de investiție doresc să o folosească. ”Clienții cumpărători vin tot mai des cu întrebarea dacă se poate plăti cu criptomonede sau o parte din plată măcar. Majoritatea acestor întrebări vin pentru locuințele noi, pentru că cei care cumpără sunt tineri, și atunci ei sunt mai aplecați către astfel de posibilități sau au criptomonede. Este o posibilitate și o piață care se va dezvolta în curând”, spune Dan Popescu, directorul agenției imobiliare Platinum.

Pentru că văd o posibilitate de a vinde și a nu pierde clienți, dezvoltatorii imobiliari sibieni iau în considerare posibilitatea de a accepta criptomonede în schimbul unui apartament. ”Pentru că spre asta se îndreaptă piața, dezvoltatorii din Sibiu sunt deschiși și unii dintre ei chiar au început demersurile pentru a accepta plata cu criptomonede. Pentru asta trebuie luat un cod CAEN special, care este adăugat firmei, pentru a se putea accepta plata. De aici trebuie văzut care este varianta optimă de a scoate banii, trebuie plătite taxe, toate aceste aspecte trebuie clarificate. Dar, această posibilitate de plată ar merge cel mai bine la apartamentele noi, pentru că acestea se vând prin firmă. La cele vechi majoritatea vânzătorilor sunt persoane fizice, dar probabil că și aici se va găsi o soluție pentru acest tip de tranzacție, pentru că piața nu stă pe loc”, spune Dan Popescu.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. „În curând, în Sibiu, tranzacțiile imobiliare se vor putea desfășura în criptomonede”
    Fraza aceasta suna extraordinar de bine daca articolul era publicat in luna Noiembrie a anului trecut!
    Cu tot respectul, dar agentia imobiliara MADimob accepta plata integrala cu BTC sau eGLD deja de 2 luni de zile 🙂