bărbat lovit cu pumnul de un polițist local la sibiu - agentul va fi cercetat disciplinar - spune că a fost provocat
FOTO - Captura Turnul Sfatului

Sibienii care au trecut sâmbătă prin zona centrală au asistat la un incident care nu face deloc cinste poliției locale din Sibiu. Un agent l-a lovit cu pumnul în față pe un om al străzii, cu care, spun reprezentanții Primăriei, ar fi avut un conflict mai devreme. Polițistul local va fi cercetat disciplinar, indiferent dacă a fost sau nu în legitimă apărare.

Incidentul a fost surprins de camera de bord a unui șofer care trecea prin zonă. Se vede foarte clar cum polițistul traversează strada și merge țintit către bărbatul de pe cealaltă parte, îl lovește cu pumnul în față, iar acesta se dezechilibrează. Martorii spun că totul a pornit de la faptul că sibianul nu purta masca de protecție.

Reprezentanții Primăriei Sibiu, în subordinea căreia se află Poliția Locală, spun că mai devreme în acea zi între cei doi a mai existat un conflict.

Incidentul petrecut sâmbătă, 15 ianuarie în zona parcării Cazarma 90 este în prezent în atenția conducerii Poliției Locale Sibiu, analizându-se filmările de pe camerele de supraveghere din zonă, cât și declarațiile celor implicați.

Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție. De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ancheta continuă, pentru a se stabili exact de la ce a pornit cearta dintre sibian și polițistul local, dara cesta este cercetat disciplinar, indiferent dacă se afla în legitimă apărare sau nu.

”Din imaginile surprinse de camere video și din declarațiile agentului Poliției Locale implicat în acest incident, se constată că atât înainte, cât și după incident, cetățeanul îl amenință pe polițist, intenționând să îl lovească.  Ancheta internă continuă pentru a stabili toate împrejurările acestui nedorit și regretabil incident. Agentul în cauză va fi cercetat disciplinar deoarece utilizarea violenței nu se justifică, indiferent dacă a fost sau nu în legitimă apărare. Polițiștii locali sunt instruiți periodic cu privire la modul corect de comportare și apărare în astfel de cazuri, fără utilizarea violenței fizice și a forței excesive”, spune Mirela Gligore.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Politistii locali din Sibiu nu au nici o treaba cu legea. Politia locala de la noi din tara ar trebui sa dispara, a fost in discutie desfintarea acesteia in anii trecuti dar se pare ca tot nu s-au facut progrese in aceasta directie iar acesti neciopliti isi fac in continuare de cap cum vor ei.

  2. Se vede pe filmare ca nu este vorba de legitima aparare. Abureli marca plictisitilor locali ca sa scape colegul. Daca la urmatoarele alegeri locale apare vreun candidat care promite sa desfiinteze militia locala, il votez, indiferent din ce partid face parte!