un nou transfer pentru fc hermannstadt - gabriel şerban a venit de la astra

FC Hermannstadt și-a prezentat oficial, vineri seară, a cincea achiziție perfectată în această campanie de transferuri de iarnă. Mijlocașul Gabriel Șerban (21 de ani) s-a despărțit de Astra și a semnat cu clubul sibian.

Gabriel Șerban împlinește la 11 februarie 22 de ani, este originar din Ploiești, iar până acum, în cariera sa, a evoluat doar la Astra, la echipa secundă a clubului și la cea principală. În actualul sezon, mijlocașul central a fost unul dintre jucătorii de bază ai Astrei, a evoluat în 14 din cele 16 meciuri, în 13 a fost titular, dintre care în 11 a fost integralist. A acumulat 1158 de minute pe teren și a marcat un gol, din penalty, cu ”U” Cluj, cel care a adus victoria pe Cluj Arena, scor 2-1. Ar fi putut înscrie și în ultima etapă din 2021, acasă cu Poli Timișoara, însă a ratat din penalty când bănățenii aveau 1-0.

”Gabriel Șerban are 21 de ani, joacă pe postul de mijlocaș ofensiv, este cotat la suma de 75.000 euro pe siteurile de specialitate și a făcut parte din Echipa Națională a României – U19. În prima parte a sezonului de Liga a II-a, Gabi a evoluat în 14 partide pentru Astra Giurgiu, pentru care a marcat un gol și a oferit un assist. Tânărul și-a început cariera la clubul giurgiuvean, fiind singura echipă pentru care a jucat până acum ca fotbalist profesionist, transmite liga2.prosport.ro.

Îi spunem bun venit lui Gabriel Șerban și avem încredere că ne va ajuta în lupta noastră pentru revenirea în Liga 1!”, a anunțat FC Hermannstadt.

Șerban a fost antrenat la Astra inclusiv de Marius Măldărășanu și l-a avut ca președinte pe Dănuț Coman, actualul antrenor, respectiv președinte de la FC Hermannstadt.

Mijlocașul a fost cedat de Astra la clubul din Sibiu în schimbul a 25 la sută dintr-un viitor transfer al său, însă nu mai puțin de 50.000 de euro.

”Șerban a plecat la FC Hermannstadt, i-am dat dezlegarea. Merge pe procente, când va fi vândut. L-am pus în vitrină, ca să poată fi vândut mai departe, ca să zic așa. I-am dat definitiv dezlegarea pentru 25 la sută dintr-un eventual transfer, dar nu mai puțin de 50.000 de euro. Alaltăieri i-am dat actele de transfer”, a spus, pentru Liga2.ro, Marian Costea.

n precedentele două sezoane, Șerban a evoluat în 12 meciuri de Liga 1 pentru Astra (4+8), cât și într-un joc în Cupa României. În cariera sa a evoluat mai mult la echipa a doua a clubului.

FC Hermannstadt și l-a dorit și pe Dragoș Gheorghe de la Astra, însă mijlocașul stânga a preferat să meargă la Petrolul, una dintre adversarele în lupta pentru promovare.

Ultima oră

Comentariul meu