turista surprinsă de avalanșă a a ajuns la spital - „este conștientă și stabilă”

Femeia surprinsă de o avalanșă în munții Făgăraș a fost salvată de salvamontiștii sibieni. Aceasta a fost preluată de un echipaj Smurd în dimineața zilei de vineri și a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite și îngrijiri medicale. Starea ei este stabilă.

Două persoane au fost surprinse în după amiaza zilei de joi într-o avalanșă produsă în Munții Făgăraș, în zona Acele Cleopatrei. Una dintre ele a fost rănită, astfel că turiștii au cerut ajutorul salvatorilor montani. Aceștia au plecat într-o intervenție ce se anunța de lungă durată, date fiind condițiile meteorologice. [fvplayer id=”564″]

„Intervenția a durat aproximativ 17 ore și a fost extrem de dificilă din cauza pericolului de avalanșă, a vizibilității reduse (5 metri), a viscolului și a temperaturilor scăzute, de aproximativ -19 grade. Unsprezece salvamontiști sibieni au participat la misiune”, a precizat Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu, imediat după încheierea intervenției. turista surprinsă de avalanșă a a ajuns la spital - „este conștientă și stabilă”

VEZI AICI IMAGINI DE LA INTERVENȚIE

Turista rănită a fost salvată de echipa sibiană. Aceasta a fost coborâtă din munți pe Valea Porumbacului, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD. Femeia are 26 de ani și este din județul Iași. 

Ea a fost transportă la spital, acolo unde în prezent primește îngrijirile medicale de care are nevoie. „Pacienta de 26 de ani surprinsă de avalanșă în Munții Făgăraș a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu de către un echipaj SMURD. A fost preluată imediat de personalul medical, prezintă contuzii, suspiciuni de fractură la membrul inferior drept și de entorsă la membrul inferior stâng și este conștientă și stabilă. În momentul de față au loc investigații medicale pentru stabilirea conduitei terapeutice”, a spus Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu