foto intervenție de 17 ore a salvamontiștilor sibieni - au coborât din munții făgăraș o turistă rănită

Salvamontiștii sibieni au avut o intervenție extrem de dificilă, care s-a desfășurat în condiții extreme și a durat 17 ore. O turistă a fost rănită în urma unei avalanșe produse în zona Acele Cleopatrei din Munții Făgăraș.

Salvamontiștii au fost alertați joi seara, când au fost anunțați că două persoane au fost surprinse de avalanșă. Când au plecat la drum știau doar că una dintre ele este rănită. Salvamontiștii au estimat că intervenția va dura aproximativ 10 ore.

foto intervenție de 17 ore a salvamontiștilor sibieni - au coborât din munții făgăraș o turistă rănită

Intervenția însă s-a întins pe durata a 17 ore și s-a desfășurat în condiții extrem de grele. ”Au participat 11 salvamontiști sibieni. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza pericolului de avalanșă, a vizibilității reduse sub 5 metri, a viscolului și a temperaturilor scăzute, de -19 grade celsius”, spune Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu.

foto intervenție de 17 ore a salvamontiștilor sibieni - au coborât din munții făgăraș o turistă rănită foto intervenție de 17 ore a salvamontiștilor sibieni - au coborât din munții făgăraș o turistă rănită

Persoana salvată de sibieni este o tânără de 26 de ani din Iași. Vineri, la ora 8, aceasta a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital. ”Ca urmare a unei avalanșe produsă in după amiaza zilei de ieri în Munții Făgăraș ( Zona Acele Cleopatrei), in care au fost surprinse 2 persoane din care una rănită un echipaj SMURD din cadru ISU Sibiu se deplasează spre Valea Porumbacului pentru preluarea unei persoane de sex feminin, de cca 26 de ani cu fractură membru inferior stâng și entorsă membru inferior drept, de la echipajul Salvamont Sibiu în vederea acordării asistenței medicale și transportului în siguranță la spital”, spune Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu