afaceristul cu fier vechi din sibiu, acuzat de trafic de influență și șantaj - a fost arestat preventiv
foto: arhivă

Patronul unui centru de colectare a fierului vechi din Sibiu a ajuns zilele acestea în fața procurorilor sibieni fiind cercetat pentru trafic de influență și șantaj. Acesta a luat sume considerabile de bani de la persoane pentru a le falsifica certificatele fiscale, și-a amenințat concurența astfel încât să dețină monopol în oraș și a jucat rolul unui „recuperator” pentru a-și ajuta un amic.

M. R. este bărbatul din Sibiu care a a ajuns în fața procurorilor fiind cercetat pentru trafic de influență și șantaj. Acesta a luat o mită de 7.000 de lei de la două persoane cărora le-a spus că le poate rezolva cu niște certificate fiscale, întrucât el cunoaște câțiva angajați la Direcția Fiscală Locală a Primăriei Sibiu și la cea din Primăria Șelimbăr. Mai mult, bărbatul, care este și patronul unui centru de colectare fier vechi, și-a amenințat competitorii și le-a spus să nu își mai facă reclamă tocmai pentru ca el să aibă monopol pe Sibiu. Totodată, individul a fost implicat într-o bătaie pentru a-i recupera unui prieten niște bani și a amenințat alte persoane care voiau să-l dea în judecată într-o altă speță.

VEZI AICI INFRACȚIUNILE AFACERISTULUI CU FIER VECHI

Sibianul a ajuns joi în fața judecătorilor pentru faptele sale după ce procurorii au propus să fie arestat preventiv. Magistrații au decis să rămână în spatele gratiilor pe o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință (…) dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2022 până la data de 11.02.2022, inclusiv, a inculpatului: M.R. cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, (…) faptă comisă, în cursul lunii august 2021, în raport de cumpărătoarea de influență O.E.L., beneficiind de ajutorul complicelui F.E., șantaj, în formă continuată, (…) faptă comisă în cursul lunii noiembrie 2021, în raport de persoanele vătămate B.E.F. și S.A.), șantaj, (…) faptă comisă în cursul lunii decembrie 2021, în raport de persoana vătămată U.I., trafic de influență, (…) faptă comisă, în cursul lunii noiembrie 2021, în raport de cumpărătorul de influență C.G., beneficiind de ajutorul numitei K.P.A., și respectiv șantaj, (…) faptă comisă în cursul lunii decembrie 2021, în raport de persoana vătămată M.N., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracțiuni”, se arată în minuta ședinței publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Sibianul are dreptul să conteste măsura arestului preventiv în 48 de ore de la pronunțarea judecătorilor.

Ultima oră

Comentariul meu