video: un sibian a sunat la 112 să anunțe că nu îi merge internetul - „mă duc și le sparg sediul. nu le pot pune o colindă la copii”
Sursa: Captură TikTok

Un sibian a sunat în seara de Crăciun la 112 ca să anunțe că nu îi merge Internetul. Deși operatorul a încercat să-i explice că defecțiunile la rețeaua de cablu nu reprezintă o urgență, bărbatul nu a vrut să închidă până cineva nu îi va rezolva problema. El a fost redirecționat către polițiști, cărora le-a spus că o să meargă pe strada Nicolae Bălcescu și va intra cu forța în sediul companiei și va sparge geamurile. Pentru că a apelat în mod nejustificat serviciul de urgență, sibianul a fost amendat.

Un sibian în vârstă de 39 de ani a apelat serviciul de urgență 112 pentru a reclama că are defecțiuni la rețeaua de cablu. Totul s-a întâmplat în seara de Crăciun. Deși operatorul i-a explicat omului că problema sa nu reprezintă o urgență, bărbatul a continuat să îi explice cât de dificil este ca, de sărbători, să nu ai internet. „N-am la copii să le pun o colindă”, a spus bărbatul pe un ton serios.

Reclamații halucinante la 112 – „Nu merge Internetul”

Acesta a înregistrat apelul la 112 și a încărcat filmarea pe TikTok.

SIBIAN: „Bună seara! Am și eu o urgență, mă numesc Drașovean din Sibiu, doamnă dragă, și nu îmi merge Telekomul. Nici telefonul, nici televizorul, nimica în casă. Ce să fac?”

112: „Pentru această problemă nu puteți apela 112, domnule.”

SIBIAN: „Auziți, doamnă dragă, dacă eu mă duc acuma pe Nicolae Bălcescu și le sparg sediul să n-am discuții cu Jandarmeria că de ce, că pe mine nu mă interesează. Dacă ăsta nu e caz de urgență… Mi se pare, doamnă dragă! Să n-am nimic în casă la copii în seara de Crăciun!”

112: „Sunteți în Sibiu, pe 9 mai?”

[fvplayer id=”558″]Operatorul l-a redirecționat pe sibian către poliție, acolo unde reclamațiile au continuat. Acesta le-a spus și oamenilor legii că va merge pe Pietonala Bălcescu și va sparge sediul companiei de telefonie.

SIBIAN: „Bună seara, domnule dragă, să știți că Telekomul, n-am rețeaua în casă la internet, la televiziune, la nimic. Am sunat la dânșii și până la 22 seara au program. De la ora 22 mi-au luat rețeaua.”

POLIȚIE 112: „Stați că n-am înțeles, ce urgență aveți totuși?”

SIBIAN: „Nu merge internetul, televizorul și nici telefonul. N-am la copii să le pun o colindă, n-am nimica în casă.”

POLIȚIE 112: „Care este urgența dumneavoastră pentru poliție? Eu am întrebat care e urgența, nu dacă nu aveți servicii de la o companie. Asta e problema companiei.”

SIBIAN: „No, auziți, domnule dragă, eu în clipa asta mă deplasez pe Nicolae Bălcescu și le sparg un geam să vină televiziunile! Să n-am discuții cu distrugeri, cu d-alea! No bine, eu am înregistrat apelul, să veniți să mă luați”.

Explicațiile sibianului – „Acum trei ani mi-au rezolvat problema”

După ce înregistrarea sa cu apelul la 112 a fost preluată pe mai multe grupuri de pe rețelele de socializare, sibianul a venit cu explicații. Acesta s-a filmat și a spus că a sunat la 112 crezând că ei sunt cei care restabilesc serviciile de cablu și internet. Omul a povestit o întâmplare de acum câțiva ani pentru ca următorii lui să înțeleagă mai bine contextul.

„Referitor la TikTok-ul ăla al meu ce l-am făcut cu Telekom, cu serviciul de 112, să vă explic cum stă treaba. De ce am sunat eu la 112. Eu cu serviciul ăsta de urgență, personal, am mai multe întâmplări cu el în viața asta a mea cât am eu 39 de ani! Acuma 2 sau 3 ani, în drumul spre mănăstirea Frăsinei, drumul spre Șuta, cine cunoaște, știe, nu este niciun semnal pe nicio rețea mobilă. Bun. Eu am plecat pe iarnă, la o slujbă de sâmbătă noaptea, și am rămas cu mașina împotmolit pentru că pe primăria Muereasca i-a luat zăpada prin surprindere, în fine, nu contează. Eu atunci, căzând în atac de panică, am sunat la serviciul 112. Am vorbit cu dânșii atunci vreo 5 minute, m-au transferat la salvări, la poliție, la jandarmerie, peste tot, ca într-un final să-mi spună doamna de la 112 stați, domnule, că se rezolvă. O să vă sune cineva imediat! Și eu atunci i-am spus: doamnă dragă, n-are cum să mă sune, că eu de aia v-am sunt pe dumneavoastră, că nu este semnal. Știți ce mi s-a răspuns? Stați liniștit că o să aveți semnal. Am închis telefonul și după pe rețeaua Orange mi-au dat 3 sau 4 linii la semnal (…) De acolo am sunat eu în seara aia cu Telekomul la 112! Păi cum mi-ai dat semnal în seara aia, de ce nu mi-ai dat și acum la televizor și la internet? Să nu mă luați voi pe mine de prost, că am fost băut sau drogat. Ăsta e adevărul și nu mint cu nimic”, a explicat sibianul într-un alt video pe TikTok.

[fvplayer id=”559″]Amendat de poliție cu 500 lei

„Un sibian în vârstă de 39 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, după ce, la data de 24 decembrie 2021, în jurul orei 22,30, a apelat numărul 112 reclamând defecțiuni la rețeaua de cablu”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Conform www.sts.despre-112.ro, Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor. Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor aflate în situații de urgență, acest lucru putând avea consecințe fatale. Apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor. Apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără a avea o urgență ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz și se sancționează conform legii. Mai multe detalii cu privire la Serviciul de urgență 112 pot fi obținute accesând link-ul https://www.sts.ro/ro/apeluri-la-112.

Ultima oră

Comentariul meu