video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul

Despre modernizarea pasajului Bulevard, așa cum este cunoscut de sibieni, a început să se vorbească încă din 2018, atunci când în cadrul programului de bugetare participativă a fost depus un proiect în acest sens. Aceasta fost și votat, iar un an mai târziu Primăria Sibiu a semnat contractul pentru realizarea documentației necesare lucrărilor. Abia în 2021 în vară au început lucrările care ar fi trebuit finalizate în 18 decembrie. Dar, acest lucru nu s-a întâmplat, iar sibienii ar putea trece din nou prin pasaj în primăvara acestui an.

[fvplayer id=”561″]

Lucrările la Pasajul Bulevard au început în data de 29 iunie 2021, urmând să fie terminate, conform contractului, în 18 decembrie, adică după 6 luni. Moș Crăciun nu le-a adus sibienilor un pasaj modernizat, ba dimpotrivă, acesta ar putea veni odată cu Iepurașul de Paște. Și sta din cauza faptului că au apărut lucrări neprevăzute, iar termenul a fost prelungit cu 30 de zile, apoi muncitorii au fost trimiși acasă din cauza temperaturilor scăzute. Lucrările vor fi reluate însă când se va mai încălzi.

[fvplayer id=”556″]video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul

”În prezent lucrările de modernizare a pasajului pietonal care subtraversează str. A. Șaguna sunt finalizate în proporție de 80%. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor a fost 18.12.2021, dar, în contextul necesității efectuării unor lucrări suplimentare survenite în derularea investiției, acesta a fost prelungit cu 30 de zile. Începând cu 21.12.2021 însă, în contextul temperaturilor mai scăzute care nu permit continuarea lucrărilor, contractul a fost suspendat, urmând ca lucrările să fie reluate atunci când temperaturile vor permite. Cele 30 de zile de prelungire vor decurge începând din acel moment.

În măsura în care este posibil din punct de vedere tehnic și al siguranței, până la finalizarea lucrărilor, constructorul va crea un culoar provizoriu prin pasaj pentru tranzitul pietonal”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

De la schimbarea instalației, la ecrane LED

Proiectul votat în programul de bugetare participativă propunea montarea pe pereții pasajului a unor ecrane LED pe care să ruleze informații de interes pentru sibieni. Valoarea calculată pentru aceste lucrări, la acea vreme, era de 150.000 de euro.

Lucrurile s-au schimbat între timp, și pentru că pasajul avea oricum nevoie de renovări, Primăria a decis că este momentul să le facă. așa că de la montarea ecranelor LED s-a ajuns la o modernizare completă:

video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul video foto lucrări oprite la pasajul bulevard - primăria sibiu a suspendat contractul

– Lucrări de hidroizolații care sa elimine infiltrațiile de apă pe pereții pasajului
– Demontarea și înlăturarea vitrinelor de afișaj existente și îndepărtarea placajului de pe pereți pentru a pregăti instalarea sistemului de ecrane led
– Înlocuirea întregii pardoseli a pasajului, inclusiv a scărilor, precum și refacerea substratului
– Înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale
– Modernizarea placajului pereților pasajului
– Amplasarea ecranelor LED pe pereți și furnizarea servelor și rețelelor de telecomunicații necesare pentru funcționarea acestora
– Realizarea sistemului de iluminat și a instalației de supraveghere video;

Investiția pentru toate aceste lucrări este de 3,4 milioane de lei, adică aproape 700.000 de euro.

Ultima oră

Comentariul meu