video: directorul cnm astra, despre creșterea biletelor la muzeu - „taxa n-a mai crescut de trei ani. noi nu suntem parc”

Muzeul Astra a modificat tarifele de vizitare și taxele pentru servicii începând cu acest an. Prețul biletelor și abonamentelor s-a mărit dat fiind contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Directorul instituției, Ciprian Ștefan, a adus câteva argumente pentru care s-a ajuns la această variantă, menționând că taxele nu au mai crescut de trei ani.

Directorul CNM Astra, Ciprian Ștefan, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că la Sibiu avem cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, iar asta înseamnă că și costurile pentru întreținerea lui sunt mari. Acesta a precizat că biletele și abonamentele pentru a intra în muzeu s-au mărit după ce, vreme de trei ani, au rămas la aceeași valoare.

„Din estimările făcute, în 2022, vom avea o creștere cu cel puțin 20% în planul acțiunilor culturale, dar și în planul investițiilor din Muzeul în Aer Liber. Și nu se datorează doar creșterii taxelor în muzeu, bilete și abonamente, taxe care n-au mai crescut de trei ani de zile și era normal să crească, pentru că banii respectivi nu intră în contul directorului sau angajaților, ci banii respectivi vor fi reinvestiți în infrastructură, dar și în programele cultural-educaționale. Noi nu suntem un parc, cine dorește să facă o plimbare într-un parc este liber și e gratuit parcul Sub Arini. Noi suntem un muzeu și ca să în întreții este foarte greu, mai ales un muzeu ca al nostru, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa cu profil etnografic”, a precizat Ciprian Ștefan. 

VEZI AICI CARE SUNT TARIFELE ÎN MUZEU ÎN 2022

Ultima oră

Comentariul meu