directorul cnm astra, despre investițiile din muzeu - „mașini ecologice și o nouă intrare. aducem clujul la sibiu”
Foto Facebook Muzeul Astra

Anul care tocmai s-a încheiat a fost un an bun pentru Muzeul Astra. O spune directorul Ciprian Ștefan, care estimează că, în 2022, va exista o creștere de cel puțin 20% atât în plan cultural, cât și în planul investițiilor care vor urma. Printre acestea se numără și amenajarea unei noi intrări în Muzeul în Aer Liber.

Ciprian Ștefan, directorul CNM Astra, a spus, în cadrul unei conferințe de presă organizată joi, că anul acesta vor urma noi investiții în muzeu.

Printre acestea se numără și demararea lucrărilor la scena de pe lac, finalizarea unor spații de outdoor classroom, pe care să le folosească atât elevii din județul Sibiu, cât și companiile doritoare, dar și dotarea muzeului cu mașini ecologice.

„Așteptăm de la Compania Națională de Investiții să preia amplasamentul scenei de pe lac. Șansele sunt foarte mari să pornească șantierul la scena de pe lac și mi-aș dori să înceapă din luna august sau septembrie ca să nu creăm un deranj pentru vizitatori. Avem proiectul pe fondurile norvegiene Casa Artelor. Finalizăm câteva spații de outdoor classroom. Și nu se vor adresa doar școlilor, ci și companiilor, adulților. Vom aloca fonduri și pentru conservarea patrimoniului. Vom avea dotări cu mașini ecologice atât pentru vizitatori, cât și pentru consumul nostru intern. Va fi o reorganizare totală a Muzeului Astra. Vom fi, la finalizările din martie, cea mai modernă și cea mai europeană instituție din România”, a declarat directorul CNM Astra, Ciprian Ștefan.

De asemenea, este posibil ca anul acesta să fie finalizată și documentația pentru o nouă intrare în Muzeul în Aer Liber, dinspre Calea Poplăcii.  

„Colegii mei de la Serviciul Investiții se documentează dacă avem nevoie să facem un PUZ. Îmi doresc anul acesta să terminăm documentația. E vitală o nouă intrare în muzeu și e strategică pentru că, după cum bine știți, s-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate a centurii de sud a Sibiului, acea centură se va realiza, va înțepa Calea Poplăcii. În plus, dacă te duci de la Sibiu la Cluj faci o oră jumate, iar eu vreau să aduc Clujul în Sibiu. Intrarea dinspre Calea Poplăcii e vitală pentru noi și încercăm să nu construim doar o intrare cu poartă, ci și o altă infrastructură”, a mai spus Ciprian Ștefan. 

 

Ultima oră

Comentariul meu