polițistul corupt și cei doi complici ai săi nu merg după gratii - au fost arestați la domiciliu
foto: arhivă

Șeful de post din Poiana Sibiului, împreună cu cei doi complici ai săi, audiați cu toții într-un dosar de trafic de influență, conducere fără permis, efectuare de operațiuni financiare cu acte de comerț incompatibile cu funcția, șantaj și favorizarea făptuitorului au ajuns miercuri în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au decis totuși ca aceștia să nu meargă după gratii și au luat măsura arestului la domiciliu. Timp de treizeci de zile, inculpații nu au voie să părăsească locuințele și nu au voie să vorbească între ei.

[fvplayer id=”553″]

Polițistul din cadrul IPJ, Ș.G.V., și cei doi complici ai săi, B.I.O. și F.I.M. au ajuns miercuri în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au respins propunerea procurorilor sibieni și i-au plasat pe toți trei în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„În temeiul art. 227 alin. 1 Cpp respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu față de inculpații Ș.G.V., B.I.O. și F.I.M. Constată că inculpatul Ș.G.V. a fost pus în libertate de sub puterea ordonanței de reținere emisă în dosar nr. 685/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în timpul ședinței de judecată din data de 11.01.2022, ora 15:40. Constată că inculpatul B.I.O. a fost pus în libertate de sub puterea ordonanţei de reţinere emisă în dosar nr. 685/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în timpul ședinței de judecată din data de 11.01.2022, ora 15:15. Constată că inculpatul F.I.M. a fost pus în libertate de sub puterea ordonanţei de reţinere emisă în dosar nr. 685/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în timpul ședinței de judecată din data de 11.01.2022, ora 15:00”, se arată în minuta ședinței publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la Sibiu și Jina – Polițist corupt reținut după ce a luat mită 6.000 de lei, a condus beat și a făcut accident

Șeful postului de poliție Poiana Sibiului, arest la domiciliu – Nu are voie să vorbească cu amicii lui complici

Timp de treizeci de zile, șeful de post din Poiana Sibiului va sta în arest la domiciliu. Acesta este cercetat pentru săvârșirea presupuselor infracțiuni de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată, și pentru săvârșirea presupusei infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

„Ia față de inculpatul Ș.G.V. (…) măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând de astăzi, 12.01.2022, până la data de 10.02.2022 inclusiv”, se arată pe portalul instanțelor.

Polițistul are mai multe obligații pe parcursul celor 30 de zile, printre care:

  • să nu părăsească imobilul din Sibiu, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza;
  • să se prezinte în fața organului de de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;
  • să nu comunice cu inculpații B.I.O. și F.I.M., dar nici cu martorii S.G., A.A., C.D.

Acesta va fi supravegheat în această perioadă de IPJ Sibiu prin Serviciul de Investigații Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare Sibiu. Dacă va încălca măsura arestului la domiciliu, aceasta va fi înlocuită cu arestul preventiv.

CITEȘTE ȘI: Șeful de post din Poiana Sibiului, suspendat din funcție 

Complicii polițistului, tot în arest la domiciliu

La fel ca șeful de post, cei doi complici au fost puși în arest la domiciliu, tot pentru 30 de zile.

B.I.O. este cercetat pentru săvârșirea presupuselor infracțiuni de complicitate la trafic de influență, complicitate la cumpărare de influență, trafic de influență și favorizarea făptuitorului. El nu va avea voie să ia legătura cu inculpații Ș.G.V. și F.I.M., cu martorii S.G., A.A., C.D., dar nici cu numita Ș.N., G.D. și G.L. El va fi supravegheat de IPJ Sibiu prin Serviciul de Investigații Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Complicii polițistului au provocat intenționat un accident ca să stoarcă de bani un bărbat din Jina 

F.I.M. este cercetat pentru complicitate la trafic de influență (două fapte), cumpărare de influență, complicitate la cumpărare de influență și pentru favorizarea făptuitorului. Nu va avea voie să vorbească cu celălalt complice, dar nici cu polițistul. De asemenea, îi este interzis să comunice cu martorii S.G., A.A., C.D., și cu numita Ș.N., G.D. și G.L. El va fi supravegheat de IPJ Sibiu prin Serviciul Investigații Criminale, Secția 6 poliție Rurală Orlat – Postul de Poliție Jina.

Toți cei trei inculpați au dreptul să conteste măsura arestului la domiciliu în următoarele 48 de ore.

Ultima oră

Comentariul meu