dgaspc despre problemele cu căldura la centrul din dumbrăveni - ”21 de grade este temperatura optimă și nu scade sub această valoare”

Unul din beneficiarii Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele cu dizabilități Dumbrăveni a acuzat faptul că cele 57 de persoane de aici sunt ținute în frig din cauza faptului că centrala termică este pornită doar două ore dimineața și două seara, pentru a se face economie. În urma sesizării lui Nicolae Hămbășan s-a făcut un control de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, în subordinea căreia se află Centrul din Dumbrăveni.

Nicolae Hămbășan, beneficiarul centrului din Dumbrăveni, a spus și că cei de aici au fost nemulțumiți de meniul din ziua de Crăciun, când dimineața au primit două felii de salam și pâine.

CITEȘTE AICI ACUZAȚIILE ADUSE DE BENEFICIARI CONDUCERII CENTRLUI DUMBRĂVENI

Rezultatul controlului a fost că la Centrul din Dumbrăveni se respectă legislația, normele în vigoare, mai mult de atât, clădirea centrului fiind recent renovată și dotată la standarde superioare.

”Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni (CIA Dumbrăveni) a fost implicat într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare, având drept scop asigurarea de condiții de cazare și accesibilizare conform standardelor de calitate tuturor beneficiarilor.

Sala de mese este dotată corespunzător și are afișate în loc vizibil atât meniul zilnic, cât și orarul de masă și lista persoanelor care au recomandare de regim sau supliment alimentar, meniul este diversificat și sunt calculate zilnic caloriile de către echipa de specialiști de la nivelul centrului.

Căldura în instituție este asigurată de 2 centrale industriale, care funcționează în cascadă, temperatura fiind monitorizată zilnic, la un interval de 3 ore, în baza termometrelor care sunt montate în dormitoare.
În decursul lunii ianuarie temperaturile înregistrate în dormitoare au fost între 21-27 grade C.

Din discuțiile purtate cu domnul Hămbășan, reiese faptul că acesta și-a exprimat dorința ca programul de distribuire a căldurii în centru să fie afișat la loc vizibil și să se asigure o temperatură corespunzătoare pentru beneficiari.

Conform înregistrărilor din Registrul de monitorizare a temperaturii și fotografiilor termometrelor, rezultă că în centru temperatura în camere nu a coborât niciodată sub 21 grade C, respectându-se prevederile legale și standardele de calitate”, transmit reprezentanții DGASP Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu