un salon din sibiu a donat păr pentru copiii bolnavi de cancer – „l-am adunat de peste un an”

De mai bine de un an, angajații unui salon de înfrumusețare din municipiul Sibiu au început să strângă păr pentru confecționarea de peruci pentru copiii bolnavi de cancer. Aceștia au adus, în luna cadourilor, un gram de bucurie în sufletele mai multor fetițe greu încercate de viață.

În salonul de înfrumusețare „Mr&Mrs Style” din Sibiu a luat naștere o inițiativă nobilă. Cei care lucrează aici au donat 15 codițe de păr unei asociații din București care se ocupă cu confecționarea de peruci pentru copiii bolnavi de cancer. Curând, acestea vor ajunge la fetițele greu încercate de această boală nemiloasă, în încercarea de a amortiza, atât cât este posibil, impactul emoțional cu care se confruntă.

„În luna decembrie am găsit o asociație din București, Asociația <<Zâmbete Împletite – Donează Păr Copilașilor>>, și am donat 15 codițe de păr. În județul nostru nu am găsit o astfel de asociație și pot să vă spun că, nici la nivel național, nu sunt foarte multe care colectează”, a precizat Daniel Ilea, administratorul salonului „Mr&Mrs Style”. un salon din sibiu a donat păr pentru copiii bolnavi de cancer – „l-am adunat de peste un an”

Administratorul salonului spune că de peste un an de zile au început să strângă codițele de păr. Au existat câteva criterii importante atunci când s-a ales părul din care pot fi făcute peruci. „Pe parcursul timpului, am păstrat codițele clientelor. În mare parte sunt ale unor fetițe care au dorit să își taie mai mult din păr. Asociația a fost bucuroasă de inițiativa noastră, prin intermediul căreia se vor putea face peruci din păr natural. Bineînțeles, există două criterii importante de care am ținut cont, și anume că părul trebuia să aibă minim 20 de centimetri lungime și să nu fi fost vopsit în ultimele 12 luni”, mai spune Daniel Ilea.

Asociația care colectează păr natural pentru confecționarea perucilor pentru copilașii bolnavi de cancer este un proiect inițiat de Societatea Studenților în Medicină din București și își propune să îi sprijine pe micuții care se confruntă cu drama cauzată de lupta cu această boală.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu