sezonul de schi - restricțiile de călătorie pentru cele mai importante destinații ale sporturilor de iarnă din europa
Sursa: unsplash.com/Maarten Duineveld

Această perioadă este vârful sezonului de schi, dar cum cazurile Omicron care au atins vârful în Europa, restricțiile de călătorie au fost înăsprite în multe destinații de top pentru sporturile de iarnă, notează Euronews.

Austria

Restricțiile de călătorie ale Austriei au fost rezumate anterior de ministrul turismului drept „reguli stricte, iarnă sigură”, dar lucrurile s-au înăsprit în ultimele săptămâni odată cu răspândirea variantei Omicron.

Schiorii care doresc să călătorească în țară vor trebui să furnizeze dovada că sunt complet vaccinați sau trecuți prin boală, precum și să aibă fie dovada unui booster, fie un test PCR negativ.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți de aceste cerințele, iar adolescenții cu vârsta peste 12 ani pot fie să furnizeze dovada vaccinării, fie să se înscrie pentru „Holiday Ninja Pass”. Această schemă le permite să intre în locații folosind teste negative.

Franţa

În prezent, călătorii nevaccinați din țările de pe lista roșie și portocalie a Franței pot călători în țară doar dintr-un număr limitat de motive esențiale. Oamenii din Marea Britanie, vaccinați sau nu, nu pot călători în Franța ca turiști.

Dacă puteți ajunge într-o stațiune de schi din această țară, este necesar și un permis de sănătate pentru a accesa facilități precum teleschiuri, baruri, cafenele și restaurante. Este necesar să furnizați dovada că sunteți complet vaccinat sau recent recuperat de COVID-19 sau că ați efectuat un test PCR sau antigen cu rezultat negativ în ultimele 24 de ore.

Aceste reguli se aplică tuturor, chiar și celor peste 12 ani.

Germania

Restricțiile de călătorie pentru Germania sunt relativ stricte din cauza răspândirii variantei Omicron. Toți turiștii cu vârsta de peste 12 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, recuperării sau un test PCR negativ.

Călătoriile sunt posibile din țările UE și statele asociate Schengen. Pentru acele persoane care vin din afara acestei zone, regulile pot varia în funcție de țara din care vii, care trebuie să fie pe lista verde.

Unele stațiuni de schi din Germania sunt deschise, dar există reguli stricte în multe locații.

Italia

Pentru a intra în Italia, schiorii vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau recuperării împreună cu un test PCR negativ efectuat cu 48 de ore înainte de sosirea în țară sau testul antigen efectuat cu 24 de ore cel mult înainte de intra în țară.

Noi reguli tocmai au fost introduse de guvernul italian special pentru stațiunile de schi, după ce cazurile au crescut la sfârșitul anului trecut. Până acum, un certificat verde, pe care îl puteai obține cu un test COVID negativ, îți permitea accesul la pârtii.

Dar, din 10 ianuarie este necesar un permis super verde pentru a accesa pârtiile de schi din toată țara. Se aplică oricărei persoane cu vârsta de peste 12 ani și înseamnă că trebuie fie să fii vaccinat complet, fie să ai dovada că te-ai vindecat.

Când permisele dvs. de schi sunt verificate, certificatul va fi și el verificat. FFP2 sau măștile medicale sunt, de asemenea, obligatorii pe pârtiile de schi și oriunde unde nu este posibilă păstrarea unei distanțe adecvate, inclusiv la cozile în aer liber.

Elveţia

Pentru a intra în Elveția, persoanele cu vârsta peste 16 ani vor avea nevoie de un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de a intra în țară sau de un test rapid antigen cu 24 de ore înainte de a intra în țară. Un al doilea test este necesar între patru și șapte zile după intrarea în țară.

Vizitatorii vaccinați sau recuperați complet au voie să intre în țară dacă au un rezultat negativ și nu vor trebui să facă teste suplimentare.

Regulile pentru stațiunile de schi din Elveția au fost lansate în octombrie 2021, deoarece guvernul a fost de acord că nu va fi necesară nicio certificare pentru a accesa pârtiile din țară.

Un certificat COVID, care arată dacă ați fost vaccinat, recuperat sau testat negativ, vă folosește, totuși, dacă doriți să intrați în baruri, restaurante.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu