premieră în lumea medicală - un om a primit o inimă de porc modificată genetic

Premieră în lumea medicală – Medicii au transplantat inima unui porc unui pacient într-un ultim efort de a-i salva viața, notează Euronews.

Spitalul din Maryland, unde pacientul David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a fost tratat, a declarat că bărbatul se simte bine la trei zile după operația extrem de dificilă.

Deși este prea devreme pentru a ști dacă operația va funcționa cu adevărat, aceasta marchează un pas înainte în medicină.

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland spun că transplantul a arătat că o inimă modificată genetic de la un animal, poate funcționa fără probleme în corpul uman fără o respingere imediată.

Pacientul știa că nu există nicio garanție că experimentul va funcționa, dar era pe moarte, neeligibil pentru un transplant de inimă umană și nu avea altă opțiune, a declarat fiul său pentru Associated Press.

„Fie mori, fie faci acest transplant”

„Am avut de ales între a muri sau a face acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că este o alegere dificilă, dar este ultima mea alegere”, a spus Bennett cu o zi înainte de operație.

Bennett respira singur în timp ce era încă conectat la o mașină pentru a ajuta noua inimă.

Următoarele săptămâni vor fi critice, deoarece Bennett trebuie să se recupereze, iar medicii monitorizează cu atenție activitatea.

Inima modificată genetic

În încercările anterioare ale acestor tipuri de transplanturi au eșuat, în mare parte deoarece corpurile pacienților au respins rapid organul animal.

Una dintre excepții o face Baby Fae, un copil pe moarte, a trăit 21 de zile cu o inimă de babuin.

Diferența de data aceasta este că: Chirurgii din Maryland au folosit o inimă de la un porc care a suferit o modificare genetică pentru a elimina zahărul din celulele sale care este responsabil pentru respingerea acelui organ hiper-rapid.

Mai multe companii de biotehnologie dezvoltă organe de porc pentru transplantul uman.

„Cred că îl puteți caracteriza ca un eveniment de referință”, a spus dr. David Klassen, ofițerul medical șef al UNOS, despre transplantul din Maryland.

 

Ultima oră

Comentariul meu