polițistul corupt din sibiu, probleme cu alcoolul - s-a urcat beat criță la volan și a făcut accident

Trei bărbați, printre care și un polițist, au fost reținuți în cursul zilei de luni în urma unor percheziții domiciliare desfășurate în municipiul Sibiu și în localitate Jina. În dosarul instrumentat de procurorii sibieni apar o mulțime de infracțiuni, printre care trafic de influență, șantaj, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, favorizarea făptuitorului și, nu în ultimul rând, conducere sub influența consumului de alcool.

Polițistul anchetat în acest dosar, angajat în cadrul IPJ Sibiu, a fost prins conducând băut un autoturism. Potrivit procurorilor, în prima zi a lunii noiembrie 2021, în jurul orei 15:45, acesta a ieșit din locuința sa băut bine și s-a urcat la volanul mașinii sale. Agentul a condus pe drumurile din Sibiu, însă n-a ajuns prea departe de casă căci, într-o curbă, acesta a pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit carosabilul, intrând într-un gard metalic amplasat pe marginea drumului, pe sensul său de mers.

CITEȘTE ȘI: Polițistul corupt de la IPJ Sibiu – A fost denunțat de un bărbat care i-a dat mită ca să-l scape de închisoare

VEZI AICI CE ALTE INFRACȚIUNI A MAI SĂVÂRȘIT POLIȚISTUL 

În urma accidentului, mașina a rămas jumătate în stradă, jumătate în șanț, motiv pentru care martorii aflați la fața locului au coborât din autovehiculele lor și au mutat autoturismul avariat pentru a face posibilă trecerea altor participanți la trafic.

Polițistul n-a avut practic cum să scape din această situație, căci imediat după autoaccident, cam la vreo 10 minute distanță, la locul faptei s-a deplasat un echipaj al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sibiu. În prezența martorilor, agenții l-au legitimat pe polițist și, fiindcă mirosea puternic a alcool, l-au testat cu aparatul etilotest, concentrația fiind 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. În realitate, valoarea era mult mai mare. Polițistul a fost dus la Spitalul Județean Sibiu unde i-au fost recoltate probele biologice, iar la ora 17:10, agentul de poliție avea o îmbibație alcoolică de 2,93 g/l alcool pur în sânge, iar după o oră această îmbibație alcoolică a scăzut până la valoarea de 2,55 g/l.

Prin ordonanța din data de 01.11.2021 a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Rutier s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, fiind astfel înregistrat dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu