Juristul șpăgar de la Poliția Locală s-a înțeles cu procurorii - Primește o pedeapsă cu suspendare pentru că și-a recunoscut vina
Sursa: Facebook

Consilierul juridic de la Poliția Locală din municipiul Sibiu, care a cerut mită 600 de lei unui sibian pentru „a-i rezolva” avizele necesare pentru o copertină construită ilegal la intrarea în casă, a primit o pedeapsă cu suspendare. Acesta a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Juristul S.S.T. de la Poliția Locală a intrat în vizorul procurorilor după ce un sibian l-a denunțat că i-a cerut 600 de lei pentru a-l rezolva cu niște avize de care avea nevoie pentru o copertină la intrarea în casă.

Mai exact, la mijlocul lunii noiembrie 2021, consilierul juridic i-a spus sibianului că știe funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, care se ocupă cu verificarea documentațiilor tehnice necesare emiterii autorizațiilor de construire, și că îl poate ajuta să obțină avizul de care are nevoie. Acesta i-a cerut suma de 600 de lei la schimb pentru „serviciile” oferite.

O lună mai târziu, în data de 15 decembrie, juristul a primit suma de bani de la sibianul respectiv, fiind prins în flagrant de oamenii legii. Imediat, acesta a fost reținut, iar mai apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

După punerea în mișcare a acțiunii penale, printr-o cerere formulată la data de 22.12.2021, juristul a recunoscut ce a făcut, spunând că regretă fapta de corupție de care e acuzat, astfel că a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

CITEȘTE ȘI: Consilierul juridic de la Poliția Locală care a cerut mită 600 lei, pedeapsă la închisoare cu suspendare

Odată cu încheierea acestui acord în data de 6 ianuarie 2022, consilierul juridic a primit o pedeapsă la închisoare de doi ani cu suspendare. Acesta va fi supravegheat pe o durată de trei ani și va trebui să respecte o serie de măsuri printre care:

  • să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Sibiu, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

De asemenea, juristul este obligat să urmeze un curs de pregătire școlare ori de calificare profesională și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Un caz similar cu cel al consilierului juridic de la Poliția Locală este cel al juristului de la Urbana, care a luat mită de la o femeie căreia i-a promis o locuință socială în municipiul Sibiu. Și acesta a făcut acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. DETALII AICI. 

Ultima oră