Cine este polițistul reținut pentru corupție la Sibiu - A torturat un bărbat în pădure și l-a amenințat cu pistolul
foto: arhivă

Polițistul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu săltat de mascați luni dimineață și dus la audieri fiind anchetat într-un amplu dosar de trafic de influență, șantaj, conducere sub influența alcoolului și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția este șeful Postului de Poliție din Poiana Sibiului. Acesta nu este pentru prima dată când ajunge în fața procurorilor, el fiind acuzat în urmă cu nici un an de tortură, lipsire de libertate și abuz în serviciu. Pe atunci, șeful de post a scăpat ușor, fiind lăsat în libertate și putând chiar să meargă și la muncă.

[fvplayer id=”545″]

Ș.G.V. este polițistul corupt de la IPJ Sibiu peste care au intrat mascații luni dimineață în casă. Acesta este urmărit penal pentru mai multe fapte, printre care conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și trafic de influență.

VEZI AICI TOATE FAPTELE PENTRU CARE A FOST ADUS LA AUDIERI

Agentul de poliție a primit mită de la un bărbat care a fost prins conducând fără permis, pentru a-l scăpa de închisoare. Fiindcă a primit banii, dar nu l-a ajutat, bărbatul respectiv l-a denunțat. De asemenea, polițistul a fost prins conducând băut un autoturism. Potrivit procurorilor, în prima zi a lunii noiembrie 2021, în jurul orei 15:45, acesta a ieșit din locuința sa băut bine și s-a urcat la volanul mașinii sale. Agentul a condus pe drumurile din Sibiu, însă n-a ajuns prea departe de casă căci, într-o curbă, acesta a pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit carosabilul, intrând într-un gard metalic amplasat pe marginea drumului, pe sensul său de mers. Agenții care au venit la fața locului l-au testat alcooscopic și l-au dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, iar rezultatul a fost 2,93 g/l alcool pur în sânge. Polițistul a intrat în vizorul anchetatorilor după ce, în anul 2005, pe când era angajat la Poliția Judiciară, și-a făcut o firmă, deși prin lege nu avea voie. În acte apărea numele soției lui, dar, în realitate, el trăgea sforile. Polițistul a fost ajutat și de doi complici în toată activitatea lui infracțională. Cei doi au comis fapte extrem de grave, printre care și producerea intenționată a unui accident, dar și luarea de mită de la o femeie care voia să își ia permisul de conducere.

Tortură și lipsire de libertate

Șeful de post din Poiana Sibiului este spaima locuitorilor din Orlat. Acesta a fost cercetat, în vara acestui an, pentru comiterea a zeci de infracțiuni, printre care tortură, privare de libertate, șantaj, furt, luare de mită și abuz în serviciu. Omul a bătut un bărbat în pădure, l-a schingiuit la secție, l-a ținut blocat într-un portbagaj și l-a amenințat cu pistolul din dotare. De asemenea, a cerut în repetate rânduri mită sub formă de bani și alimente cetățenilor din localitate pentru a-i scăpa de plângeri sau pentru a soluționa petiții. Acesta a obligat un consilier local să voteze un candidat pe care el îl voia în funcția de viceprimar și, totodată, a înjurat o femeie care a venit la secție să reclame o infracțiune.

Una dintre cele mai grave infracțiuni pe care acesta le-a făcut este aceea că a bătut fără milă un bărbat care, în urma agresiunii, a avut nevoie zile întregi de îngrijiri medicale.

Cine este polițistul reținut pentru corupție la Sibiu - A torturat un bărbat în pădure și l-a amenințat cu pistolul
Mihai Miruț, sibianul torturat de agentul de poliție din Orlat

VEZI AICI IMAGINI CU BĂRBATUL BĂTUT DE POLIȚISTUL DE LA POIANA SIBIULUI

În vara anului 2021, procurorii au decis să nu aplice nicio măsură împotriva bărbatului, fiindcă probele nu erau suficiente. Polițistul a fost cercetat în stare de libertate și, mai mult de atât, a putut merge nestingherit la locul de muncă, acolo unde s-au înfăptuit infracțiunile pentru care era considerat suspect. Nu a trecut foarte mult timp și șeful de post a ajuns din nou în fața procurorilor, și de această dată pentru numeroase fapte grave.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Vedeți diferența de Est si Vest ??
    Daca România ar fi fost un stat Democratic si Stat de Drept, acest individ ÎNARMAT ca fiind „om al legii” NU SI-AR FI PUTUT FACE DE CAP ATÂTIA ANI.
    La prima / cea mai mica abatere din cele descrise aici, acest „SEF de Politie” ar fi fost la închisoare.
    ASTA-i diferența între Est si Vest ! = LEGEA-I LEGE NU-I TOCMEALA în West.
    În România „LEGEA” si-o fac dupa placul lor CEI CE AR TREBUI SA FIE UN EXEMPLU ….