ceo-ul pfizer crede că nu este necesară a patra doză de vaccin covid-19
Foto Agerpres

Directorul executiv al Pfizer Inc, Albert Bourla, a declarat luni că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin anti- COVID-19 și că o nouă variantă de vaccin care vizează varianta Omicron, foarte contagioasă, va fi gata în martie, potrivit Reuters.

Comentariile au contrastat cu cele făcute de directorul general al Moderna Inc, Stephen Bancel, care a declarat săptămâna trecută că oamenii ar putea avea nevoie de o altă doză în toamna anului 2022 deoarece eficacitatea rapelurilor ar putea scădea în următoarele luni.

O creștere uriașă a cazurilor de COVID-19, determinată de Omicron, a forțat unele națiuni să vrea o altă doză de rapel, dar primele semne sugerează că vaccinarea repetată ar putea fi greu de vândut pe măsură ce populațiile asediate intră în al treilea an de pandemie.

„Nu știu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acesta este ceva care trebuie testat”, a spus Bourla la CNBC, înainte de prezentarea Pfizer la J.P. Morgan privind sănătatea.

Se lucrează la o nouă versiune a vaccinului COVID-19 care ar fi eficientă împotriva Omicron și a altor variante, a spus el.

Producătorul de medicamente din SUA a anunțat la începutul zilei trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARNm (ARNm) pe care s-a bazat vaccinul său împotriva COVID-19, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari încheiat cu specialistul în editare genetică Beam Therapeutics.

Pfizer a caută să dezvolte vaccinurile și terapiile bazate pe ARNm.

 

Ultima oră

Comentariul meu