arhiepiscopia sibiului, despre coroanele aduse la înmormântări: „sunt un simbol al iubirii față de cei adormiți”
foto: arhivă

Preotul paroh George Piț din Slimnic a propus, zilele trecute, înlocuirea coroanelor de flori aduse la înmormântări cu un ajutor financiar oferit familiilor decedaților. Acesta spunea despre coroane că nu sunt altceva decât „bani arși”, dat fiind faptul că, după câteva săptămâni, acestea sunt arse și contribuie la poluare. Arhiepiscopia Sibiului a transmis, referitor la cele spuse de preotul Piț, că ele reprezintă „un simbol al iubirii față de cei adormiți”.

Coroanele aduse la înmormântarea persoanelor decedate reprezintă bani arși și nu ajută familiile îndoliate. Acesta este mesajul preotului paroh George Piț din comuna sibiană Slimnic, care propune înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie.

Arhiepiscopia Sibiului a transmis, printr-un comunicat de presă, referitor la cele spuse de preotul George Piț, că „Biserica respectă și apreciază actele de pietate ale credincioșilor față de cei trecuți la cele veșnice manifestate prin coroanele de flori, simbol al iubirii față de cei adormiți”.

CITEȘTE ȘI: Propunerea unui preot din Slimnic – Fără coroane la înmormântări 

De asemenea, în comunicatul de presă este subliniat faptul că hotărârile Consiliilor și Adunărilor parohiale au aplicabilitate locală, semn că nu se impune adoptarea acestei propuneri și în alte localități din județul Sibiu.

Cât despre ajutorul financiar acordat familiilor, în locul coroanelor de flori aduse la înmormântări, Arhiepiscopia Sibiului transmite că „ajutoarea social-filantropică este o practică dintotdeauna a Bisericii în astfel de cazuri”.

Ultima oră

Comentariul meu