video incident grav în brazilia. un mort și 15 răniți după ce o stâncă s-a prăbușit peste șalupele cu turiști
Un fragment uriaş de stâncă s-a prăbuşit sâmbătă peste mai multe şalupe cu turişti în lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio. Sursa: captură video

O bucată mare de piatră s-a desprins dintr-o stâncă și a căzut peste mai multe șalupe cu turiști. Incidentul a avut loc pe lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio, statul Minas Gerais, după ce regiunea a fost afectată grav de inundații în ultimele zile. Din nefericire, o persoană și-a pierdut viața, iar alte 15 au fost rănite grav, relatează agenția EFE, citată de Digi24.ro.

 

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri – potrivit portalului G1 – arată momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri peste câteva şalupe care se aflau în zonă, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

[fvplayer id=”535″]

Pompierii bănuiesc că precipitaţiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii.

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul şalupelor.

Ultima oră

Comentariul meu