propunerea unui preot din slimnic: „fără coroane la înmormântări. sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată”

Un preot din Slimnic vine cu o propunere la începutul anului 2022 în ceea ce privește coroanele depuse pe mormintele persoanelor decedate. Acesta spune că, în locul acestora, enoriașii ar putea oferi un ajutor financiar pentru familiile îndoliate.

Coroanele aduse la înmormântarea persoanelor decedate reprezintă bani arși și nu ajută familiile îndoliate. Acesta este mesajul preotului paroh George Piț din comuna sibiană Slimnic, care propune înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie.

„Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie. Luând in considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material”, a scris preotul paroh George Piț pe Facebook. propunerea unui preot din slimnic: „fără coroane la înmormântări. sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată”

Preotul a argumentat că existe mai multe motive care să sprijine acest demers. „Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm. Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important”, explică preotul George Piț.

Acesta spune că schimbarea nu se poate face brusc, însă este nevoie de perseverență. De asemenea, coroanele ar putea fi înlocuite cu o simplă floare adusă în onoarea răposatului.propunerea unui preot din slimnic: „fără coroane la înmormântări. sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată”

„Se înțelege că din partea celor mai apropiați vor fi aduse câteva coroane. Se supune la vot și cu o în unanimitate deplină consilierii celor două parohii sunt de accord cu această schimbare. Această modificare să se facă publică prin anunțuri în biserici, prin afișe și prin luări de poziții ale preoților la predicile de la inmormântări, în care sa se arate motivele pentru care propunem această modificare a înlocuirii coroanei cu ajutorul financiarul oferit direct familiei. În acest sens s-a propus realizarea unei cutii speciale pe care să fie scris textul AJUTOR PENTRU FAMILIE, cutie care să însoțească sicriul răposatului în cele două sau trei zile de priveghere creștinească”, a mai spus preotul paroh George Piț din Slimnic.
Sursa: Facebook/Comuna Slimnic Oficial

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. daca apartinatorii ( rudele, prietenii ) celui plecat dintre noi, raman neimpacati, nelinistiti, nealinati … oare banii pseudo-„salvati” vor rezolva problema psihologica rezultata ?

  2. Daca tot au inchis fabricile si uzinele si au furat tot ce a mai ramas dupa revolutie,acum sa le ia si painea la amaratii aia care fac coroane