Cine face excepție de la purtarea măștii obligatorii
foto: unsplash.com

După ce au intrat în vigoare noile restricții adoptate de guvern, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, conform căreia masca de protecție este obligatorie atât în mediul închis, cât și în cel deschis, totuși există anumite categorii de persoane care fac excepție de la regulă, relatează Ziare.com.

 

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătății, în categoria celor care nu vor purta mască de protecție se încadrează:

Copiii cu vârste sub 5 ani
Persoanele care sunt singure în birou
Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane
Reprezentanții cultelor religioase în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
Persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive
Persoanele cu dizabilități cognitive
Lista completă a măsurilor şi a restricţiilor

De sâmbătă, cine merge într-un spațiu public purtând o mască textilă riscă să fie amendat cu până la 2.500 de lei. Este ca și cum nu ar avea mască, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19. În spațiile publice pot fi purtate doar măști chirurgicale și FFP2, iar cele textile nu vor mai fi permise.

Potrivit hotărârii CNSU, masca de protecție de tip medical sau FFP2 va fi folosită, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Ultima oră