sibianca împușcată în 2018 în spania, înmormântată la trei ani distanță - a fost adusă acasă
Foto Facebook

Acum trei ani, în 21 noiembrie 2018, Maria Marian era împușcată mortal în fața casei părinților ei din Zaragoza, din nordul Spaniei. Maria era din Sibiu și avea 28 de ani. Abia acum un judecător spaniol a aprobat cererea familiei de a lua corpul fetei de la morgă și a-l aduce în țară. Maria a fost în cele din urmă înmormântată la Sibiu, în data de 5 decembrie. Perioada în care corpul Mariei a fost ținut la morgă este cea mai mare din justiția spaniolă.

Familia Mariei a făcut nenumărate cereri către judecătorul care s-a ocupat de caz pentru a-i putea lua trupul. Conform ziarului spaniol Heraldo, acesta a refuzat motivând că ar putea fi nevoie de încă o autopsie. Doar în momentul în care s-a schimbat judecătorul, noul magistrat a aprobat cererea familiei și corpul tinerei a putut fi ridicat și adus în țară. A ajuns la Sibiu unde a fost înmormântat.

Firul crimei

Sibianca ucisă în Zaragoza a fost împușcată în fața casei părinților ei. Maria Marian, în vârstă de 28 de ani a coborât din mașină și a fost întâmpinată de doi bărbați cu cagule. Rănită grav, tânăra a murit la scurt timp după atac. Cauza morții stabilită de legiști a fost un glonț care i-a intrat printre coaste și a atins inima.

CITEȘTE AICI DETALII DIN SEARA CRIMEI 

Maria era însoțită de sora ei, dar cei doi bărbați nu au atacat-o și pe ea. De aici au tras concluzia anchetatorii, la acel moment, că ar putea fi vorba despre o reglare de conturi. Maria era iubita unui bărbat închis pentru trafic de droguri. Sibianca fusese trimisă în judecată într-un dosar de trafic de droguri din care a făcut parte și iubitul ei de 70 de ani.

sibianca împușcată în 2018 în spania, înmormântată la trei ani distanță - a fost adusă acasă

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE IPOTEZA RĂZBUNĂRII ȘI CUM A FOST GĂSIT UNUL DINTRE SUSPECȚI 

Maria Marian a fost elevă a liceului Onisifor Ghibu și a jucat volei. La momentul crimei, profesorii ei au avut numai cuvinte de laudă despre ea. „Maria a fost eleva mea timp de opt ani de zile. Elevă la Liceul Teoretic <<Onisifor Ghibu>>, la secția sportiv. A fost un copil deosebit, avea calități foarte bune ca sportivă. Nu mai spun de toate medaliile pe care le-a obținut, printre care și titlul de campioană la junioare. A jucat practic într-o echipă deosebită, din generația ’89, cea mai bună generație a mea”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Dan Gheorghiță, fostul antrenor al sibiencei.

VEZI AICI CE ALTE DECLARAȚII AU FĂCUT FOȘTII PROFESORI 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. …iubitul ei de 70 ani ??
    Eu știu o vorba din bătrâni lăsata; CARE DUPA CE UMBLA CAPATA ….