mămică din sibiu în pragul disperării - „fetița mea a fost urmărită pe stradă. a vrut să-i fure telefonul”

O mămică din Sibiu a sesizat faptul că fetița ei, în vârstă de 9 ani, a fost urmărită dintr-un parc din municipiu până acasă de către o adolescentă. Potrivit acesteia, fata respectivă a vrut să-i fure telefonul. Copila s-a întors în casă cu lacrimi în ochi, cerând ajutorul mamei. Femeia spune că a anunțat poliția și urmează să depună o plângere referitor la cele întâmplate.

O copilă în vârstă de 9 ani din Sibiu a tras o sperietură groaznică în cursul zilei de joi. În timp ce se întorcea acasă de la joacă, fetița a fost urmărită pe stradă, din parc și până în scara blocului, de către o adolescentă de aproximativ 14 ani. Copila s-a prefăcut că vorbește la telefon cu mama ei, în speranța că nu va mai fi urmărită. Însă nu s-a întâmplat așa. Adolescenta a continuat să meargă după ea. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic mai grav de atât.

„Fetița mea a fost urmărită de o altă fată, de etnie romă, până în fața blocului și a încercat să îi ia telefonul. Fiica mea, săraca, s-a prefăcut că vorbește cu mine la telefon de frică. A venit după ea din parc, din cartierul Terezian, până pe Aleea Petuniei. Distanța nu este mare, eu aș fi putut să văd totul din bloc. Chiar dacă nu a reușit să-i facă nimic, tot este grav. Fata mea a venit în casă, era foarte speriată și agitată. Vreau să trag un semnal de alarmă, nu este normal așa ceva. O fetiță de 9 ani să fie urmărită. Eu știam că vine acasă, mereu mă sună, tocmai de aia are și telefon. Este o problemă aici în zonă și nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva. Altădată, o femeie mai în vârstă s-a luat după ea. Săraca și-a scos mănușile din buzunar și le-a pus la ureche, tot așa, se prefăcea că vorbește la telefon. Și totul se întâmplă ziua în amiaza mare!”, spune mama fetiței. 

Fetița i-a povestit mamei tot ce s-a întâmplat de îndată ce a ajuns acasă, iar femeia a mers să discute cu adolescenta.

„Mi-a descris-o și m-am dus ulterior în parc. Avea mulți copilași lângă era, probabil că sunt cu toții frați, și multe bagaje. Am sunat la 112 pentru a sesiza cele întâmplate, însă mi s-a spus să merg la secție pentru a face o plângere și să depun și un CD cu filmările pe care i le-am făcut adolescentei. Când i-am zis că sun la poliție, ea a fugit. Este pentru prima dată când o văd în zona aceasta. Îmi e frică pentru fiica mea, fiindcă nu pot ieși mereu cu ea din casă. Trebuie să meargă și singură uneori, iar asta înseamnă că trebuie să fie în siguranță”, spune femeia. 

Aceasta a spus că va merge la poliție și va depune o plângere. 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Cum d-zeu lași fetita de 9 ani nesupravegheată. Ar trebui sa se sesizeze protecția copilului. Dacă ai fi fost acolo cu ea, puteai evita situații de genul. Dar de… Insta gramul și FB, cere timp. Cînd vine soțul de la servici ne plângem ca suntem „rupte” de atâta treaba, grija copilului… Dacă v-ați preocupa de copii voștri și i-ați și susține prin educație și atenție, am avea alta societate. Ca n-o sa pună câte un polițist local la fiecare parc…

    1. Considerați că un copil la 9 ani trebuie dus de mână din parc pana la bloc?! Avem totusi pretenții de oraș civilizat.
      Consider că nu a greșit părintele cu nimic că semnalează această situație.
      Nu suntem în colțurile nefaste din Mexic, Brazilia sau Nigeria să ne îngrijoram de răpiri zilnice sau alte evenimente. Și de ar fi asa, e foarte nepotrivit să îi reproșați lipsa de vigilenta.