Horațiu Potra, despre sibianul care a amenințat un polițist - „Nu îl cunosc. A fost în dosarul cu droguri. N-am avut legătură cu el”
Horațiu Potra

Sibianul Horațiu Potra s-a făcut remarcat în urmă cu zece ani, atunci când a fost acuzat de constituirea unei grupări paramilitare, în casa lui fiind găsit pe atunci un arsenal întreg, și a fost judecat și pentru trafic de droguri. La vremea respectivă, Potra a fost achitat de acuzațiile de trafic de droguri și a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Recent, un bărbat din Mediaș, al cărui nume era inclus în același dosar de trafic de droguri din 2011, a fost arestat preventiv pentru că a amenințat cu moartea un polițist. Despre acesta, Potra spune că nu știe nimic și că nu îl cunoaște.

Sibianul Horațiu Potra neagă orice legătura cu bărbatul din Mediaș care a fost arestat preventiv zilele acestea pentru că a amenințat cu moartea un polițist. Acesta spune că nu îl cunoaște și nu a vorbit niciodată cu el. În anul 2011, Potra a fost anchetat într-un dosar de trafic de droguri, însă a fost achitat. În același dosar apare și numele lui Louis Lorant Virca, același bărbat care acum este cercetat pentru ultraj.

„Eu nu îl cunosc pe omul ăsta, nu l-am văzut în viața mea, nu știu cine e și nici nu am vorbit cu el. El a fost implicat în dosarul cu droguri. Eu nu am avut legătura cu ei, după cum bine se știe, am fost achitat. Nu am fost condamnat nici pentru grupare paramilitară. Este adevărat, mergeam în pădure, ca băieții, că acuma nu se mai face armată la noi, dar n-am făcut rău la nimeni. La dosarul cu arme am recunoscut, am făcut pedeapsa, m-am reabilitat, dar nu doresc să fiu asociat cu omul ăsta care amenință polițiști”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, sibianul Horațiu Potra.

CITEȘTE ȘI: Sibianul care a amenințat cu moartea un polițist – A fost cercetat într-un dosar de trafic de droguri 

Cine este Horațiu Potra

În anul 2010, un sibian pe nume Horațiu Potra avea să devină cunoscut opiniei publice după ce polițiștii și procurorii DIICOT au descins la locuința sa. Potra a fost atunci acuzat că antrenează mercenari și că a pus bazele unei grupări paramilitare.

Șeful BCCO Alba de atunci, comisarul Traian Berbeceanu declara, imediat după eliberarea din arest preventiv a unora dintre membrii grupării, că armele găsite la ei „sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist”. „Din activităţile pe care le-am desfăşurat am stabilit că liderul grupării îşi antrena oamenii în zone din apropierea municipiului Sibiu şi Mediaş, în păduri, efectiv făceau trageri cu armamentul, făceau instruiri de luptă corp la corp, instruiri de supravieţuire în condiţii deosebite, se deplasau în acest sens cu maşini de teren, chiar organizaseră un soi de tabără militară la o fermă pe care o deţinea liderul grupării infracţionale. Toate armele pe care le-am găsit, mai ales armele de foc, sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist. Interesant este şi faptul că la mai multe locaţii ale inculpaţilor au fost găsite raniţe pregătite cu tot echipamentul necesar, inclusiv cagule, arme albe, sprayuri iritant lacrimogene sau paralizante, schimburi de haine şi subţiri şi groase pentru anotimp rece, truse medicale, tot ce are nevoie o persoană antrenată să supravieţuiască într-un mediu ostil”, a declarat anul trecut la Sibiu comisarul Traian Berbeceanu, şeful de atunci al BCCO Alba.

CITEȘTE ȘI: Mercenarul sibian Horațiu Potra – A fost acuzat de constituirea unei grupări paramilitare, în casa lui s-a descoperit un întreg arsenal

La perchezitii s-au mai găsit 6 bastoane telescopice, 1 detector de metale, 2 teleobiective marca KENON ULTRASONIC, 3 staţii de emisie recepţie, 3 binocluri militare, 2 telescoape, 1 dispozitiv de supraveghere marca FULLY COATED OPTICS, 1 baston cu electroşocuri, 1 dispozitiv cu electroşocuri, 1 dispozitiv electric cu ultraviolete. Au mai fost ridicate şi 17 cuţite cu lame de 20-40 cm, 1 sabie tip KATANA având lama de 50 cm, 4 săbii cu mâner de lemn, 6 spade, 1 macetă, 1 bardă, 1 girofar de culoare albastră, vopsea de camuflaj, cătuşe, cagule, precum şi sume de bani in lei şi valută. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că această grupare infracţională era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare”.

După un an, Potra a fost achitat de acuzațiile de trafic de droguri și a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu „suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani şi 8 luni care constituie termen de încercare”.

Ultima oră