consilierii județeni au decis cum cheltuie excedentul bugetar - vor acoperi găurile de casă cu cele 32 milioane lei

Consilierii județeni au votat în cadrul unei ședinței extraordinare felul în care va fi folosit excedentul bugetar al județului de anul trecut. Pentru că deocamdată nu există un buget autorizat pentru acest an, intervin golurile de casă pentru care este nevoie de fonduri pentru a fi acoperite. Aceasta este destinația provizorie a excedentului bugetar, votată de consilieri.

S-a efectuat o analiză asupra veniturilor estimate a fi încasate la nivelul Consiliului Județean Sibiu, comparativ cu cheltuielile ce urmează a fi acoperite și s-a constatat că nivelul veniturilor este sub necesarul de finanțare a cheltuielilor de funcționare la nivelul lunilor ianuarie și februarie 2022, până la data aprobării bugetului local al Județului Sibiu de către autoritatea deliberativă a Județului Sibiu.
Este astfel necesară, până la aprobarea bugetului local al Județului Sibiu pe anul 2022, utilizarea temporară a sumei de 10.000 mii lei din excedentul bugetar al anilor precedenți, pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunii de funcționare în anul curent și utilizarea temporară a sumei de 22.000 mii lei din excedentul bugetar al anilor precedenți, pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunii de dezvoltare în anul curent.

Ultima oră

Comentariul meu