se schimbă vremea la sibiu - de la 17 grade, trecem la ninsori și frig

Soare, 17 grade celsius, cer albastru, aer de primăvară…ce mai, Raiul pe Pământ. Asta dacă într-adevăr ne-am afla la început de martie. Dar, suntem totuși la începutul lui ianuarie, iar Gerul Bobotezii e un fel de basm al tinereților noastre. La Sibiu s-au înregistrat patru zile cu temperaturi de peste 15 grade, dar miercuri s-a atins ”culmea” cu 17 grade celsius. Dar, conform zicalei ”vremea e schimbătoare”, asta ne așteaptă și pe noi.

[fvplayer id=”523″]

Zilele începutului de an au arătat la Sibiu ca în plină primăvară. Temperaturi neobișnuit de mari, un soare arzător și cer fără nori. Dar, spun meteorologii, acest lucru se va schimba chiar de joi. Temperaturile vor scădea până la 7 grade celsius, iar în noaptea de joi spre vineri vor ajunge la 0 grade. așa că vor apărea și precipitațiile, dar sub formă de lapoviță.

vineri se va răci și mai tare, până la 3- 4 grade celsius, iar noaptea termometrul va arăta -1 grad. Vor mia fi precipitații sub formă de ninsoare, dar ușoară și nu se va depune strat de zăpadă.

apoi, temperaturile vor crește din nou, dar nu vor mai depăși 6 grade celsius.

La munte însă, lucrurile arată un pic mai bine, cum ar trebui să fie de fapt, iarna. La Păltiniș, de vineri temperaturile vor fi negative și pe timpul zilei, și va ninge. Aici zăpada va forma un strat nou, așa că schiorii au motive să își lustruiască schiurile.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Adevaratul ger al Bobotezei ar trebui sa vina, teoretic peste circa 15 zile , conform calendarului vechi. Om vedea atunci.