video nereguli la adăpostul de câini al primăriei sibiu - ”se împerechează în adăpost, sunt aruncați la grămadă”

Fostul adăpost pentru câini din Dealul Dăii închis acum mulți ani, a fost o rușine pentru Sibiu și o mâhnire continuă pentru iubitorii de animale. Adăpostul de acum, din Dealul Gușteriței, dacă e să judecăm după imaginile postate de o sibiancă pe social media, nu e departe de ceea ce fusese o dată. Aceasta reclamă nereguli în ceea ce privește modul în care sunt îngrijite animalele. Spusele sale sunt susținute de alți sibieni care au salvat căței din adăpost.

Valentina Luca a posta câteva filmulețe în care a reușit să surprindă mai multe cățelușe care își alăptau puii nou născuți. Sibianca spune că acest lucru se întâmplă frecvent în adăpostul de câini, pentru că sunt aduse animale nesterilizate care se împerechează acolo sau deja gestante.

[fvplayer id=”515″]

”De doi ani de zile, am pierdut șirul cățelelor cu pui scoase de acolo de mine și de alte două persoane; catele fătate in acea zi, sau de câteva zile, sau de o luna, că mai mult nu trăiesc cățeii acolo. Catele care acolo s-au împerecheat, pot dovedi cu poze, pentru că am mers destul de des in adapost. Am tăcut mereu, să nu par răutăcioasă, să nu deranjez pe unul și altul, am mai sugerat civilizat una și alta, dar, când e prea mult și da pe dinafară, daca nu „strigi” să audă cineva, te sufoci”, scrie sibianca în postarea de pe Facebook.

Aceasta spune că felul în care sunt distribuiți cățeii în cuști nu este conform. Cățeii mici sunt puși cu alții de talie mare, iar primii rămân mereu flămânzi pentru că nu reușesc să ajungă la mâncare.

[fvplayer id=”516″]

”De ce se primesc căței mici, când acolo nu exista mâncare pentru ei, primesc ce primesc toți, adică hrana uscata de calitate joasa și nu zilnic, in rest oase lustruite? Fac cu sânge de la oasele acelea, dar, îi pasă cuiva?
De ce nu sânt postați săptămânal într-un ziar local? Exista un amarat de site, de care mie îmi e rușine. Neactualizat de mult și cu câini care multi nu mai sânt din diverse motive, unele triste?
De ce nu se sterilizează cel puțin cățelele care intra în călduri? Daca îți pasă puțin nu ai cum sa nu vezi care sânt acestea?
De ce un câine cu probleme cum ar fi o otita sau demodex, sau un picior cu probleme, etc, etc, nu sânt tratați?
De ce un cățel mic, adus de cineva e pus într-un țarc cu 4 câini adulți? Sau câini de talie mica cu cei de talie mare? Nu știu dacă vreți să vedeți cum arată un câine care nu reușește să mănânce ceva din cauza altuia dominant, care și ăla e oricum nemâncat. Știți cate de ce-uri ar mai fi de scris, care ar deranja? Tot ce am scris am văzut personal și pot proba oricând cu poze”, continuă postarea.

[fvplayer id=”517″]

Multe comentarii la postarea sibiencei confirmă cele spuse de ea. ”Am văzut cu ochii mei ce se intampla acolo. Cu toate plângerile făcute la politia Sibiu nu s-a intamplat nimic bun pentru amărâții de Căței. Stiu foarte bine cum am scos de acolo catelusele de talie mica luate de ei si care erau in tarcuri cu câini de talie mare, nemâncate de zile in sir. Erau scheletice si bolnave. Sa nu mai vorbesc de bătăile pe care le primeau cu lopata”, spune Elena Lomotă.

”Am scos multi caini de acolo, 4 dintre ei neadaptării! Catele cu pui nenumărate”, comentează Ella Bernazani.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. De la educatie pleaca totul ca sa nu zic ca de la Guvern.Stiti vorba aceea ,,ca pestele de la cap se-npute !