the-woordward-facade
Sursa Foto - tripadvisor.com

După doi ani de pandemie, cu foarte multe restricții, cu toții merităm un pic de lux în viața noastră și simțim nevoia de o vacanță bună, scrie Euronews.com.

În ciuda restricțiilor de călătorie, noi hoteluri de lux s-au deschis în întreaga lume. Așadar, fie că sunteți în căutarea unui hotel cu majordom personal, cu vedere la ocean sau bucătărie de înaltă calitate, aceste stațiuni sunt gata să vă satisfacă fiecare dorință.

Organizată de Luxury Travel Intelligence (LTI), această listă oferă detalii despre cele mai extravagante hoteluri.

De la reședințe tip boutique la complexuri de lux, aceste hoteluri (prezentate în ordine descrescătoare) vă vor ajuta să vă relaxați și să uitați de orice, măcar Pentru o vreme.

7. The Woodward, Geneva

Situat pe malul lacului Geneva din Elveția, Woodward oferă „un gust de glamour” de la începutul secolului al XX-lea, cu vederi uimitoare la Mont Blanc. Construită de arhitectul francez François Durel în 1901, proprietatea șic a fost transformată de arhitectul Pierre-Yves Rochon și este acum primul hotel de apartamente din oraș.

Cu prețuri de la 1.532 EUR pe noapte pentru suita sa de lux, viața luxoasă nu este ieftină aici. Dar, cu restaurantele L’Atelier de Joël Robuchon, cu stele Michelin, și un centru spa Guerlain de 1.2000 de metri pătrați, cu siguranță merită toți banii.

Dacă vrei cu adevărat să cheltuiești toți banii, un sejur în suita elegantă Mont Blanc, cu balcoane cu vedere la lacul Geneva și la munți, te va costa 4.309 EUR pe noapte.

6. Sanctuarul Kisawa, Mozambic

Un sanctuar natural de 300 de hectare, format din păduri, plaje și dune de nisip ondulate, Kisawa se află în vârful sudic al insulei Benguerra, în largul coastei Mozambicului.

Cu acreditări ecologice puternice, inclusiv un restaurant fără deșeuri, stațiunea are și propria sa unitate de cercetare marină.

În ciuda faptului că este atât de înrădăcinat în peisajul și cultura locală, sanctuarul a fost de fapt înființat de Prințesa Nina a Danemarcei. Ce îl face și mai interesant, este și prima stațiune imprimată 3D din lume, realizată din mortar de nisip și apă de mare.

Cu 12 bungalouri, fiecare reședință este mobilată cu grijă, în timp ce unele au chiar și vedere la Oceanul Indian.

Are o un centru pentru masaj, un centru de wellness – specializat în medicina chineză – terenuri de tenis, patru locuri de luat masa și o facilitate de sporturi acvatice pentru explorarea recifelor de corali care înconjoară insula.

O cameră cu două paturi costă 12.000 EUR pe noapte pentru doi oaspeți.

5. Mandarin Oriental Ritz, Madrid

Un nou hotel al grupului Mandarin Oriental se siteuază pe locul cinci. Deschisă inițial ca César Ritz în 1910, clădirea a fost supusă unei restaurări ample, pentru a evidenția stilul său emblematic original.

Cu 153 de camere, inclusiv 53 de apartamente, interioarele au fost amenajate de designerii francezi Gilles & Boissier, așa că așteptați-vă la mobilier de pluș și paturi king-size.

Hotelul urmează să devină și o destinație culinară, cu cinci concepte separate de luat masa, toate supravegheate de bucătarul cu trei stele Michelin Quique Dacosta. Printre acestea se numără Deessa, un restaurant opulent cu produse spaniole din surse locale, Champagne Bar și Palm Court, care servește preparate clasice moderne și ceaiul de după-amiază într-un cadru cu frunze.

După tot acest răsfăț, vă puteți bucura de câteva terapii holistice în Beauty Concept Spa sau pur și simplu vă puteți relaxa în baia de aburi.

O cameră de lux aici începe de la 750 EUR pe noapte, în timp ce Suita Mandarin începe de la 3.950 EUR pe noapte.

4. Cheval Blanc, Paris

Deținut de „monolitul” de lux LVMH – Louis Vuitton, Dom Pérignon și Hennessey, etc., Cheval Blanc se află aproape de inima Parisului. La câțiva pași de Luvru, hotelul se află în legendara clădire Samaritaine, care a fost re-imaginată de arhitectul Peter Marino.

Clădirea găzduiește cea mai lungă piscină din Paris, precum și un centru spa condus de Dior, care include un hamam, o zonă de fitness și un duș cu zăpadă revigorant.
Este puțin probabil să găsiți o locație mai elegantă decât aceasta și nici facilitățile extravagante din interior nu vă vor dezamăgi.

Există și patru restaurante și baruri aici, așa că, deși aveți Parisul la ușă, nu va trebui să plecați niciodată.

Sunt disponibile 7 camere, cu o suită deluxe începând de la 1.250 € pe noapte.

3. Beaverbrook Town House, Londra

Un scurt hop peste Canalul Mânecii, unul dintre cele mai bune hoteluri din Marea Britanie se află în vestul Londrei. O afacere de tip boutique, Beaverbrook ocupă două case georgiane în Chelsea. Fiecare dintre cele 14 camere ale sale poartă numele unui teatru din Londra, cu mobilier ciudat și plin de culoare, coordonat de directorul de creație, Frank Lowe.

Există un restaurant elegant japonez cu mese rafinate, cu sushi bar și mult divertisment.

Suita deluxe are un pat super king-size, un minibar gratuit și o baie încălzită prin pardoseală și vă va costa 643 EUR pe noapte.

2. Airelles Chateau de Versaille, Le Grand Contrôle, Paris

Odinioară o modestă cabană de vânătoare construită de Ludovic al XIII-lea, Airelles se află pe terenul renumitului Palat Versailles. Oferind acces la palat în afara orelor de program, oaspeții pot explora cele 809 de hectare de grădini îngrijite și pot merge pe urmele lui Ludovic al XIV-lea.

Castelul are 14 camere și apartamente luxuriante, pline de mobilier de epocă, cu o notă contemporană. Pentru a vă oferi energie pentru a explora tot ce are de oferit Versailles, micul dejun, creat de Alain Ducasse însuși, precum și un minibar gratuit și ceaiul zilnic de după-amiază sunt incluse în sejurul dumneavoastră.

Pentru o experiență regală completă, veți avea și un majordom dedicat.

Spa Valmont vă va răsfăța cu tratamente de înfrumusețare inspirate de Marie Antoinette înainte de a face o baie în piscină sau de a vă retrage la hamam.

O noapte în suita deluxe pentru două persoane vă va costa 1.500 EUR.

1. The Bulgari, Paris

Deținut de brandul de bijuterii de lux, Hotelul Bulgari Paris a fost proiectat de arhitecții italieni Antonio Citterio și Patricia Viel.

Situat în „triunghiul de aur” de lux al orașului și cu vedere la Turnul Eiffel, acest hotel intim are 76 de camere și câteva vederi spectaculoase ale Parisului. Cea mai mare este suita Penthouse, care se întinde pe o suprafață luxuriantă de 1000 m² și are două bucătării, propriul bar, un hamam (baie turcească) și o grădină pe acoperiș.

Toate camerele sunt amenajate elegant, intim, cu țesături opulente.

Gastronomii se pot îndrepta către „Il Ristorante – Niko Romito” pentru a experimenta mâncăruri italiene clasice, de la antipasti la cotlet de vițel, toate servite cu o notă contemporană.

Centrul spa de 1300 de metri pătrați este un alt punct culminant aici, îmbrăcat în piatră italiană și onix verde, se simte ca o baie romană tradițională. Există săli de tratament private disponibile pentru cupluri și o piscină de 25 de metri pentru acele bazine de dimineață.

O suită Junior cu terasă pentru două persoane costă 2.457 EUR pe noapte. Prețurile penthouse sunt disponibile la cerere.

Dacă vrei să vezi și alte hoteluri de lux, îți recomandăm și:

  • Borgo Santandrea, Italia
  • Patina, Maldive
  • Vila Nai 3.3, Croația
  • Raffles Udaipur, India
  • One&Only Portonovi, Muntenegru
  • Kalesma, Mykonos
  • Six Senses Shaharut, Israel
  • V Villas, Phuket

Ultima oră

Comentariul meu