electrica, despre scandalul de la vurpăr - ”unii cetățeni sunt racordați fără autorizație”

Prima zi din an i-a prins pe locuitorii din Vurpăr revoltați. S-au adunat în fața Primăriei din comună, nemulțumiți de faptul că se întrerupe curentul o dată la jumătate de oră. Primarul spunea atunci că dușmanii politici îi fac rău, oamenii că primarul e mână în mână cu cei de la Electrica. Reprezentanții companiei care furnizează curentul electric are însă o altă explicație.

Oamenii spun că de câțiva ani încoace, în perioada Crăciunului și a Revelionului curentul electric din locuințele lor se întrerupe mereu. Echipele de la Electrica sunt chemate în zonă, rezolvă problema, după care electricitatea pică din nou.

În chiar prima zi a anului, pe de o parte primarul pe de alta cetățenii comunei, erau convinși că la mijloc este vorba despre o conspirație.

VEZI AICI CE SPUNEA FIECARE PARTE ÎN DATA DE 1 IANUARIE

Reprezentanții electrica distribuție însă, au o altă explicație. ”Întreruperile în alimentarea cu energie electrică la care se face referire au fost cauzate, în exclusivitate, chiar de către cetățenii reclamanți, din cauza racordărilor neautorizate efectuate de aceștia, ducând la creșterea temporară a consumului, în perioada sărbătorilor, mult peste rezerva de capacitate a rețelei electrice. Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii. Urmare a evoluției crescătoare a consumului de energie electrică pe circuitul Lazaret, zonă alimentată cu energie electrică din Postul de Transformare 2 Vurpăr, în data de 25.11.2021 s-a realizat o separare de consum pe zone și preluarea energiei printr-un nou circuit din Postul de Transformare 2 Vurpăr. Subliniem, de asemenea, că în perioada 23.12.2021-26.12.2021 s-au înregistrat un număr de 5 deranjamente la Postul de Transformare 2 Vurpăr, iar în perioada 30.12.2021–01.01.2022 s-au înregistrat un număr de 5 deranjamente, la același Post de Transformare. ”, transmit aceștia.

Consumul de energie electrică a crescut în ultimul timp în Vurpăr, tocmai de aceea în perioada următoare se va extinde rețeaua, evident pentru cei care se racordează legal. ”La această dată se află în faza de elaborare studiu de fezabilitate o solicitare de extindere rețea, din partea primăriei Vurpăr, pentru alimentarea cu energie electrică a unui număr de 12 utilizatori, elaborarea studiului de fezabilitate urmând a se finaliza în cursul acestei săptămâni, încadrându-se în termenul reglementat, urmând apoi procedurile conform reglementărilor specifice ANRE pentru racordarea utilizatorilor”, explică reprezentanții Electrica Distribuție.

 

Ultima oră

Comentariul meu