Sibianul Ionuț Bucur, cel mai bun sportiv de echitație din România - ”Nu știu dacă de la maternitate m-au dus acasă sau la cai”

Sibiul a fost mereu reprezentat extrem de bine la competițiile de echitație. Numele lui Ionel Bucur a fost rostit de multe ori atunci când s-au înmânat premii importante, iar acum fiul său, Ionuț, este cel care face cunoscut acest sport. Ionuț Bucur a fost desemnat cel mai bun sportiv român de echitație după ce în acest an a câștigat numeroase titluri la concursuri naționale și internaționale.

Ionuț Bucur are 31 de ani și spune că iubește caii probabil înainte de a se naște. ”Nu știu când am urcat prima dată pe un cal, dar spun mereu asta, că atunci când m-au scos din maternitate, nu știu dacă ai mei m-au dus prima dată la cai sau acasă. Atât de veche este iubirea mea pentru cai, pentru acest sport”, spune sibianul.

Sibianul Ionuț Bucur, cel mai bun sportiv de echitație din România - ”Nu știu dacă de la maternitate m-au dus acasă sau la cai”

Și pentru că toată viața a petrecut-o în compania acestor animale era de așteptat să ajungă cel mai bun sportiv de echitație român. A primit acest titlu datorită punctelor pe care le-a acumulat anul trecut în urma competițiilor la care a participat. ”În urma participării la competiții și a titlurilor pe care le-am obținut am acumulat cel mai mare număr de puncte și astfel am obținut acest titlu. Anul trecut am câștigat Cupa României la individual, Cupa României și a Federației la echipe. Dar, cele mai grele și cele mai frumoase titluri obținute au fost cele două locuri III la Cupele pe Națiuni unde am concurat alături de tatăl meu. Aceasta a fost dorința mea dintotdeauna, să fac echipă cu el în acest concurs și am reușit. Un loc III la această competiție înseamnă foarte mult”, spun Ionuț.

Sibianul Ionuț Bucur, cel mai bun sportiv de echitație din România - ”Nu știu dacă de la maternitate m-au dus acasă sau la cai”

Într-un astfel de sport, când sportivul nu este singur în competiție, legătura pe care o are cu calul său este definitorie. Atât pentru felul în care concurează și implicit pentru rezultatele pe care le obține. Laurii se împart la doi. ”De-a lungul carierei am călărit zeci de cai. Fiecare dintre ei are nivelul lui. Sunt cai tineri pe care îi iau și îi pregătesc, cai pe care îi iau gata pregătiți și concurez cu ei. Depinde de nivelul concursului, de cal…Dar relația dintre călăreț și cal se reglează în timp. Trebuie să petreci mult timp alături de el, să îi înveți reacțiile. Și apoi nu va mai trebui să cauți răspunsuri la acțiunile lui, ci le intuiești. Cu cât legătura aceasta este mai puternică cu atât rezultatele obținute sunt mai bune”, spune Ionuț.

Sibianul Ionuț Bucur, cel mai bun sportiv de echitație din România - ”Nu știu dacă de la maternitate m-au dus acasă sau la cai” Sibianul Ionuț Bucur, cel mai bun sportiv de echitație din România - ”Nu știu dacă de la maternitate m-au dus acasă sau la cai”

Calul său de suflet este Quasar, cel cu care a concurat anul trecut și l-a ajutat în obținerea titlului de cel mai bun sportiv de echitație. ”Cu Quasar am avut o relație deosebită. L-am călărit aproape 4 ani, dar nu a fost niciodată al meu. Proprietarul l-a vândut, dar acum se află în grajdul meu, îl antrenez pentru un copil talentat”, spune Ionuț.

Sibianul Ionuț Bucur, cel mai bun sportiv de echitație din România - ”Nu știu dacă de la maternitate m-au dus acasă sau la cai”

Cât despre titlul obținut, sibianul spune că este o dovadă a faptului că face bine ceea ce face. ”Vine cu o motivație în plus, mai mare, să continui ceea ce fac. Chiar dacă va veni o perioadă mai grea, neavând același cal ca până acum, voi continua, pentru că știu că ceea ce fac e corect. Este sportul tuturor vârstelor, nu contează când te apuci și poți continua atâta timp cât te ține corpul, așa că voi mai concura ani buni. Apoi, probabil voi antrena”, spune Ionuț Bucur.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu