aeroportul sibiu primește peste șase milioane de lei pentru a trece de criza covid 19
FOTO: arhivă

Pandemia a afectat, pe lângă domeniul Horeca, și cel al transporturilor aeriene. Din cauza suspendării zborurilor și apoi al numărului scăzut de pasageri, au avut de pierdut și aeroporturile, iar printre acestea se numără și cel din Sibiu. Pentru a trece mai ușor peste această perioadă, statul oferă ajutoare, iar la Sibiu vor ajunge peste 6 milioane de lei.

Mai exact, ajutorul de stat este de 6.655.000 de lei. Banii sunt alocați din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale pentru care consiliile județene au calitatea de autoritate publică tutelară.

Această schemă de ajutor are ca obiectiv acordarea unui sprijin financiar pentru susținerea activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 și 3.000.000 pasageri/an, pentru depășirea dificultăților financiare cu care se confruntă, cauzate de criza generată de pandemia de COVID-19.

Banii veniți de la Guvern au intrat în contul consiliului Județean Sibiu, pentru că acesta este autoritatea publică tutelară. Dar, printr-un proiect de hotărâre votat de consilierii județeni în cadrul ședinței de îndată din 30 decembrie, banii vor trece la Aeroportul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu