Solicitare de modificare PUZ în zona noului spital - Un dezvoltator cere două etaje în plus la noile blocuri de pe Calea Șurii Mici

Un dezvoltator imobiliar care a mai construit pe Calea Șurii Mici are în plan noi blocuri de locuințe. Încă din 2013 Consiliul Local a aprobat un PUZ, dar care a fost modificat în anul 2018 în special la regimul de înălțime. Acum, dezvoltatorul vrea din nou suplimentarea viitoarelor construcții cu încă două etaje. Deocamdată PUZ-ul este supus dezbaterii publice, astfel că cei care au propuneri sau obiecții în acest sens le pot trimite Primăriei.

În noua cerere dezvoltatorul imobiliar dorește suplimentarea cu 20% a spațiului, adică la unele blocuri de adaugă un etaj și vor avea 5, plus cel retras, plus parter, iar la altele, la cele 4 etaje, plus cel retras, se adaugă un demisol.

De la un PUZ la altul, regimul de înălțime solicitat a crescut cu câte un etaj. În 2013, când a fost înaintat Consiliului Local primul document, se prevedea că  ”Regimul de înălţime maxim admis este de patru niveluri supraterane. Suplimentar, este admisă o mansardă sau un nivel retras. Regimul de înălţime nu poate depăşi nici una dintre următoarele configuraţii: S+P+3+M, S+P+3+R, S+D+P+2+M, S+D+P+2+R.
Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornişa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 16 m.
Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la coama acoperişului sau la aticul nivelului retras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 20 m”.

Apoi, în PUZ-ul modificat în 2018 regimul de înălțime a ajuns la P+4E+ER, pentru ca acum, PUZ-ul supus dezbaterii publice să fie de S+P+5+M/R sau S+D+P+4+M/R.

Solicitare de modificare PUZ în zona noului spital - Un dezvoltator cere două etaje în plus la noile blocuri de pe Calea Șurii Mici

Motivarea acestei cereri este faptul că în imediat apropiere se va construi noul spital, iar regimul de înălțime este permis la egalitate cu acesta, urmând să scadă pe măsură ce construcțiile de îndepărtează.

Noul PUZ este supus dezbaterii publice, astfel că oricine are propuneri sau obiecții le poate trimite pe adresa Primăriei, str. Brukenthal nr 2 sau pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu