cele mai negre zile din 2021 la sibiu – când au fost recorduri la cazurile covid noi și la decese
foto: arhivă

De aproape doi ani, întreaga omenire se confruntă cu pandemia de coronavirus. Am trecut prin patru valuri, unele mai devastatoare decât altele. O mulțime de oameni s-au infectat în întreaga lume și implicit și în România. De asemenea, numeroase familii îndurerate și-au condus persoanele dragi pe ultimul drum din cauza virusului. În județul Sibiu au fost multe zile negre, însă în anul 2021, două dintre ele au fost zguduitoare. Recordul cazurilor de COVID-19 a depășit cifra de 700 pe zi, iar cel al deceselor a ajuns aproape la 20 în 24 de ore.

De la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 43.447 persoane în județul Sibiu. Până la data curentă au fost vindecate 38.170 persoane, iar 1.654 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. 

În data de 3 noiembrie 2021, s-a înregistrat cel mai mare record din acest an în ceea ce privește numărul cazurilor noi de coronavirus în județ. Au fost raportate 703 infectări noi, depistate în 24 de ore. Spitalele au fost pline la acea vreme, locurile erau epuizate, iar presiunea pusă pe medici era una de nedescris. Valul patru mai ales a adus multă greutate pe umerii comunității.

CITEȘTE ȘI: Record de cazuri covid la Sibiu

În aproape doi ani, au decedat peste 1.600 de persoane în județ din cauza acestui virus. Cele mai multe morți au fost raportate în data de 19 octombrie, când s-au înregistrat 17 decese. O singură persoană dintre acestea era vaccinată și avea 77 de ani. (DETALII AICI). În acea zi au murit oameni cu vârste cuprinse între 39 și 89 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu