țările din europa se îndreaptă către vaccinarea obligatorie - alt stat ia în considerare acest pas

Belgia este altă țară europeană care ia în calcul vaccinarea obligatorie anti-COVID-19.

Socialiştii francofoni, care fac parte din guvernul lui De Croo, ceruseră anterior vaccinarea obligatorie în Belgia, dar De Croo a calificat o astfel de măsură „lene politică”.

Într-o aparentă schimbare de opinie, premierul liberal al Belgiei a declarat că situaţia de pe secţiile de terapie intensivă îl face acum să se răzgândească. „Impactul unui grup relativ mic asupra situaţiei medicale este prea mare. Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple”

„Keynes, un economist britanic, a spus odată: Când faptele se schimbă, mă răzgândesc. Argumentele bune mă pot convinge”, a spus premierul.

„Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. Dacă calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în considerare. Atenţie! Un guvern nu poate decide asta de unul singur. Această dezbatere trebuie să aibă loc în Parlament”, a adăugat acesta, relatează Politico.

Duminică, numărul pacienţilor cu COVID-19 din spitalele belgiene a scăzut sub 2.000 pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Sănătate Publică Sciensano. Dar autorităţile se aşteaptă ca acest număr să crească din nou din cauza variantei Omicron.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Alexandru Stancu, USR-istule, iar cenzurezi comentariile? Aveti voi, bolsevicii astia, vreo fixatie perversa cu cenzura? Asa vreti voi sa prostiti lumea, ? Ai tu impresia ca lumea va crede daca nu publicati informatiile corect? Poate pacaliti cativa omaeni, dar nu va ganditi ca atunci cand isi vor da oamenii aia seama ca i-ati mintit, cand vor murea pe capete de la otravurile pe care le promovati voi, nu credeti ca vor veni dupa voi cu furci si topoare? Cu rangi si cu ce mai gasesc oamenii la indemana?

    Nu va ganditi criminalilor ca veti palti pentru fiecare nedreptate pe care o faceti? Sa cenzurezi informatii oficiale ale unor doctori renumiti nu este doar o marsavie de mojic, de om mizerabil, este o dovada ca si profesional sunteti niste parliti. Niste coate-goale, mate-fripte. V-ati trezit cu puterea de cenzura si abuzati de ea cat va tin puterile, nemernicilor.