sindicatul polițiștilor, despre accidentul mortal din agnita - „asigurăm consultanță colegului nostru”
Sursa: observatornews.ro

Reprezentanții sindicatului DECUS au transmis că își susțin colegul polițist implicat luni seara în accidentul mortal de la Agnita. Acesta se afla în autospeciala poliției când a lovit o tânără pe trecerea de pietoni.

Sindicatul Polițiștilor DECUS își arată susținerea față de colegul lor polițist implicat în accidentul mortal de la Agnita. Reprezentanții DECUS transmit că nici ei, dar nici IPJ Sibiu nu au voie să ofere comunicate de presă cu privire la acest eveniment.

„Având în vedere tragicul accident de circulație în care a fost implicat membrul nostru de sindicat, arătăm faptul că nici Sindicatul Decus și nici IPJ Sibiu sau altă instituție publică nu au fost mandatate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita pentru a da comunicate de presă, Ministerul Public fiind singurul în măsură să ofere informații cu privire la eveniment, având în vedere faptul ancheta este în plină desfășurare. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Referitor la membrul nostru de sindicat, îi vom asigura consultanță și reprezentare juridică pentru respectarea drepturilor procesuale și pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului. Ne exprimăm sincere regrete și transmitem condoleanțe familiei îndoliate”, au scris reprezentanții DECUS pe Facebook.

Vă reamintim că, luni seara, o tânără care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, a fost lovită de o mașină de poliție, condusă de un agent în vârstă de 40 de ani. Acesta nu se afla în misiune și nu avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune. De asemenea, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Cât despre tânăra accident, aceasta a murit la scurt timp după impact.

CITEȘTE ȘI: Tragedia de la Agnita – Hoini este tânăra lovită mortal pe trecerea de pietoni de mașina poliției

CITEȘTE ȘI: Tânără călcată cu mașina de un polițist la Agnita – Fata a murit pe loc

CITEȘTE ȘI: Accidentul mortal de la Agnita – Tânăra era pe trecerea de pietoni când a fost lovită de mașina poliției  

Ultima oră

Comentariul meu