sibiul „s-a îmbogățit” în 2021 cu noi atracții - baia populară, lacul lui binder și cel mai nou mall din oraș sunt pe listă

Sibiul „s-a îmbogățit” anul acesta cu mai multe atracții. Lucrările la Lacul lui Binder au fost finalizate în 2021, iar deschiderea oficială a bazei de agrement va avea loc anul viitor, cel mai probabil în vară. De asemenea, anul acesta s-a redeschis și Baia Populară Sibiu care, în urma renovărilor, arată absolut superb, fiind o oază de liniște și relaxare. Prima Shopping Center, din zona ieșirii din Sibiu către Mediaș, a fost inaugurat anul acesta, fiind cel mai nou centru comercial.

Sibienii au avut parte în 2021 de o mulțime de bucurii, iar asta fiindcă au fost inaugurate o serie de atracții care, fără doar și poate, au avut și vor avea succes. Renovarea Lacului lui Binder a fost atât de așteptată, iar anul acesta s-au finalizat lucrările, urmând ca de vara viitoare baza de agrement și sport să poată primi vizitatorii. Anul acesta s-a redeschis și Baia Populară Sibiu, o adevărată oază de relaxare. Aspectul, dar și funcționalitatea clădirii unde se află baia au fost major îmbunătățite. Tot anul acesta a fost inaugurat cel mai nou centru comerciala din Sibiu. La Prima Shopping Center, unde se poate ajunge ușor și de pe autostradă, funcționează mai multe magazine, iar dezvoltarea va continua și în următorii ani, urmând ca acesta să fie cel mai mare mall din Transilvania.

Lacul lui Binder, noua bază de agrement și sport a Sibiului

Lacul lui Binder s-a transformat dintr-o zonă urbană neutilizată într-un spațiu pentru sport și agrement. Baza unde sibienii vor putea practica sporturi nautice, vor sta la plajă și se vor putea plimba cu bicicletele a fost inaugurată la finalul lunii noiembrie, iar în vara anului 2022 porțile se vor deschide.

sibiul „s-a îmbogățit” în 2021 cu noi atracții - baia populară, lacul lui binder și cel mai nou mall din oraș sunt pe listă

Lacul lui Binder are multe de oferit: plajă, wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe, promenadă, plimbări cu bicicleta și rolele, dar și loc de joacă pentru copii.

VEZI AICI CELE MAI RECENTE IMAGINI DE LA LACUL LUI BINDER

Sibienii vor putea veni la plajă la Lacul lui Binder. Pe apă se va amplasa un loc de joacă gonflabil plutitor, cu tobogane și trambuline. Pe nisip se vor regăsi șezlonguri și umbrele, dar și un loc de joacă pentru copii. În apropiere, vor exista și vestiare, cât și terenuri de sport pentru volei pe nisip. Întregul lac a fost înconjurat de o pistă pentru biciclete, trotinete, skateboard și role, dar și de o pistă de promenadă. Mai mult, s-au creat zone de recreere și odihnă sub formă de gardene verzi. Cel mai probabil, de toate acestea ne vom putea bucura din vara anului 2022.

Baia Populară Sibiu, o oază de relaxare

Redeschiderea Băii Populare Sibiu a fost un moment mult așteptat de sibieni. În urma lucrărilor de renovare, întregul complex a căpătat o altă față. De la aspect și până la funcționalitate – totul a fost major îmbunătățit. sibiul „s-a îmbogățit” în 2021 cu noi atracții - baia populară, lacul lui binder și cel mai nou mall din oraș sunt pe listă

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA BAIA POPULARĂ 

Concret, Baia Populară oferă în prezent următoarele servicii:

  • Un bazin de înot complet reabilitat, cu un sistem nou, electronic, de filtrare a apei și un sistem de filtrare a aerului în întreaga clădire care protejează structura imobilului în zonele cu umiditate crescută, aceasta fiind în trecut una dintre cele mai mari probleme. Pentru părinții care doresc să supravegheze copii în timpul orelor de înot, s-a amenajat o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului.
  • Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. S-a creat un culoar nou de legătură între bazinul de înot și saune, acest spațiu fiind amenajat ca zonă de relaxare.
  • Trei zone noi de vestiare pentru bazin și saună, accesul făcându-se cu brățări digitale de acces
  • Zona de dușuri a fost relocată într-un spațiu mult mai generos
  • Trei camere de terapie: una cu pietre jade, una pentru hidroterapie și una pentru masaj clasic.
  • O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă, amenajată într-un spațiu inedit, la subsolul clădirii, în locul fostelor spații tehnice. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
  • O sală de activități sportive tip yoga, pilates, aerobic, situată în mansarda proaspăt amenajată în podul reabilitat al clădirii
  • O curte interioară complet reamenajată în care va funcționa o cafenea și un spațiu de joacă pentru copii
  • O terasă panoramică, amenajată la etajul I al clădirii
  • Un punct de belvedere amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, fiind acum vizitabil

Deschiderea oficială a Băii Populare a avut loc la începutul lunii iulie.

Prima Shopping Center – Va fi cel mai mare mall din Transilvania

Prima Shopping Center, cel mai nou mall al Sibiului, a deschis ușile magazinelor la începutul lunii octombrie. Aceasta este cea de-a doua etapă a dezvoltării comerciale a zonei, urmând ca la finalizarea proiectului să devină unul din cele mai mari centre comerciale din Transilvania. sibiul „s-a îmbogățit” în 2021 cu noi atracții - baia populară, lacul lui binder și cel mai nou mall din oraș sunt pe listă

Magazinele inaugurate în prima fază au fost Flanco, Jysk, C&A, Kik, Pepco, Deichman, Takko, Sportissimo, Agroland Mega, Super Zoo și Numere Uno, ultimele trei fiind o noutate pentru Sibiu.

VEZI AICI IMAGINI DIN ZIUA DESCHIDERII

În cadrul parcului de retail se va deschide și un magazin Jumbo, care va avea o suprafață de aproximativ 14.000 mp. DETALII DESPRE VIITORUL MAGAZIN DE JUCĂRII AICI. De asemenea, tot aici, până la finalul anului 2022, atunci când întreaga investiție va fi gata, un cunoscut lanț austriac de magazine de mobilă va deschide o nouă locație.

Gușterland, pe lista investițiilor viitoare

Dealurile Gușteriței urmează să fie transformate și ele într-un loc pentru sport și agrement. „Gușterland”, așa au hotărât sibienii să se numească viitoarea bază pentru petrecerea timpului liber. sibiul „s-a îmbogățit” în 2021 cu noi atracții - baia populară, lacul lui binder și cel mai nou mall din oraș sunt pe listă

Concret, pe dealurile din zona Gușterița, Primăria a propus următoarele amenajări, care vor fi analizate din punct de vedere al fezabilității în etapa elaborării studiilor tehnice:

  • marcarea a două trasee de ciclotursim și drumeție și anume un traseu cu grad de dificultate scăzută, amenajat pe o lungime de 3-4 km și un al doilea cu grad mediu de dificultate, amenajat pe aproape 15 km, cu câteva zone intermediare de popas. Acest ultim traseu va conecta Sibiul cu rețeaua pentru cicloturism și drumeții din Colinele Transilvaniei (Podișul Hârtibaciului, în zona Sibiu – Sighișoara – jud. Brașov), urmând văile sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Astfel, aceste trasee vor alcătui un obiectiv de ecoturism care va fi amenajat cu respectarea și punerea în valoare a cadrului natural
  • un roller coaster de tip montan care va avea traseul cu plecare din vârful Dealului Gușteriței, urmând configurația terenului până la piciorul Dealului.
  • o pârtie de ski cu suprafață artificială pentru începători, un obiectiv de recreere pe tot parcursul anului, care ar crea posibilitatea antrenamentelor de ski, indiferent de anotimp.
  • un parc de joacă tematic cu instalații educative și distractive în care copii vor învăța în mod non-formal; parte din acest parc va fi o tiroliană cu grade diferite de dificultate.
  • amenajarea proximității turnului amplasat în Dealul Gușteriței, lângă cruce, prin crearea unei terase panoramice în acest punct de belvedere cunoscut al Sibiului. Accesul se va face și prin intermediul unor scări care pornesc din strada Viilor și, eventual, printr-un funicular de mici dimensiuni.

Rămâne de văzut însă când vor începe efectiv lucrările și când vor putea sibienii să se distreze pe dealurile Gușteriței.

Ultima oră

Comentariul meu