Petrecerile de Revelion din Sibiu - Ce restricții sunt și în ce condiții poți participa

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dat liber pentru distracție în noaptea de Revelion. Dar, restricțiile nu au fost eliminate în totalitate, o parte dintre ele trebuie respectate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Acestea se referă în special la petrecerile de la restaurante și baruri, dar mai puțin la cele organizate acasă.

Prin hotărârea CNSU care a prelungit starea de urgență din data de 9 decembrie, mare parte din restricțiile din noaptea de Revelion au fost ridicate.

Astfel, s-a eliminat intervalul orar în care persoanelor nevaccinate nu li se permitea să iasă pe stradă. Dacă localurile sunt nevoite și acum să închidă la ora 22, de Revelion restricția a fost eliminată, așa că petrecerile se pot încheia atunci când vor invitații. Dar, câteva restricții trebuie respectate totuși. Capacitatea de ocupare a localului nu trebuie să depășească 50%. Petrecăreții trebuie să aibă certificat verde, să aibă un rezultat negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Și cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 pot participa la petrecerile organizate în localurile publice.

Accesul la petrecerile organizate în aer liber nu va mai fi restricționat în niciun fel, toată lumea va putea participa. Dar, organizatorii trebuie să se asigure că este respectată distanța și că se poartă regulamentar masca de protecție de către toată lumea.

Cât despre petrecerile organizate acasă, în spații private, în hotărârea CNSU nu se vorbește. Dar, având în vedere că acestea sunt de regulă restrânse, iar vecinii sunt înțelegători în această noapte, se poate deduce că sunt acceptate.

Chefurile de Revelion sunt însă o excepție, nunțile și botezurile sunt în continuare interzise. Restricțiile însă vor intra din nou în vigoare începând chiar din 1 ianuarie.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu